K. Zs. 2022.08.31 18:19 Frissítve: 2022.08.31 18:31

Milan: lezárult a vásárlás, új kézben a klub, a rokonságban ott a Liverpool is

Befejeződött az 1.2 milliárd eurós vásárlási folyamat, a Gerry Cardinale irányította RedBird Capital Partners lett az AC Milan új főtulajdonosa – jelentette be szerdán hivatalos honlapján az olasz labdarúgócsapat.

Fotó: AFP

 

Kisebbségi részvényesként és stratégiai partnerként a New York Yankees baseballcsapatot birtokló Yankee Global Enterprises is tagja az új tulajdonosi körnek, ennek nyomán – mint a Financial Times felhívja a figyelmet – a sok új Milan-befektető között ott található a Gerry Cardinale-lal régóta üzleti kapcsolatban lévő kosárlabda-fenomén, LeBron James, továbbá a zenei producer Jimmy Lovine és a rapper Drake.


Az angol üzleti lap azt is írja, hogy továbbra is Paolo Maldini és munkatársai irányítják a sportszakmai munkát, a sportbefektetések terén évtizedes tapasztalatokkal és meghatározó infrastruktúrával rendelkező RedBird a klub bevételeinek feljebb tornászásán munkálkodik majd – például a legnézettebb egyesült államokbeli médiafelületeken való megjelenés révén.

„A Milannal kapcsolatos víziónk egyértelmű: minden feltételt megteremtünk tehetséges futballistáinknak, edzőinknek és szakmai stábunknak a sikeres működéshez, és mindent megteszünk, hogy szurkolóinknak élmény legyen e történelmi klubhoz tartozni – idézi a klubhonlap Gerry Cardinale-t, a sportbiznisz nagyágyújaként ismert RedBird alapítóját, aki a májusban kezdődött folyamat során egy másik amerikai befektetőtől, az Elliott Fundtól vásárolta meg a klubot. – Globális sport- és médiahálózatunkat, elemzői szakértelmünket, a sportlétesítmények fejlesztése és a vendéglátás terén szerzett tapasztalatainkat egyetlen cél szolgálatába állítjuk: a Milan mindig az európai és a világ futballjának csúcsán legyen.”

A RedBird gazdag sportportfóliójában nem a Milan az egyetlen európai labdarúgóklub; ebbe a körbe tartozik a francia Toulouse FC és – a Fenway Sports Groupban birtokolt kisebbségi tulajdonrészen keresztül – a Liverpool FC is.

2023.01.27 19:05:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Felidézzük a vb-győztes olasz kapus indulása körülményeit és a felbukkanását kísérő nyilatkozatokat.

2023.01.24 22:16:09

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az én bajom az, hogy ha bűnösök is, megint nem azok bűnhődnek majd, akik a törvény ellen vétettek (nyilván ezért mondtak le nagy hirtelen), hanem azok, akik az égvilágon semmiről sem tehetnek: a játékosok és a szurkolók.

2023.01.18 23:30:32

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Napoli kilenc pont előnnyel vezeti az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tabelláját a címvédő Milan és tízzel a Juventus, illetve az Internazionale előtt. Azt tegyük most félre, hogy Luciano Spalletti legénysége kedden a gyengécske Cremonese ellen tizenegyesekkel kiesett az Olasz Kupából, mert a szurkolókat sokkal inkább a Serie A, valamint a lehető legjobb Bajnokok Ligája-szereplés érdekli és tartja lázban.

2023.01.18 23:10:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha így fáj, ezt, ha úgy fáj, azt tanácsos bekapnunk.

2023.01.18 19:26:13

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az Internazionale már a 21. percben kétgólos előnyben volt és végül magabiztos győzelmet aratott.