Fiorentina: meghosszabbítják az elhunyt Astori szerződését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 16:49
Egészen különleges gesztussal próbál enyhíteni a 2018-ban elhunyt Davide Astori családjának fájdalmán a Fiorentina labdarúgócsapata.

Mint azt sajnos talán mindenki tudja, a 14-szeres olasz válogatott Astori 2018 márciusában hunyt el az Udinese elleni bajnokit megelőzően egy udinei szállodában, szívmegállás miatt.a 14-szeres olasz válogatott Astori 2018 márciusában hunyt el az Udinese elleni bajnokit megelőzően egy udinei szállodában, szívmegállás miatt.

A beszámolók szerint a mindössze 31 esztendős játékos a halála előtt néhány nappal megegyezett a Fiorentinával, hogy meghosszabbítja a szerződését, a papírokat azonban a tragédia miatt már sosem írhatta alá.

Most, kicsit több mint egy évvel Astori halála után a firenzeiek vezetősége különleges lépésre szánta el magát.

A Fiorentina meghosszabbítja Astori szerződését, örökre (Fotó: AFP)
A Fiorentina meghosszabbítja Astori szerződését, örökre (Fotó: AFP)

A Fox Sports beszámolója szerint ugyanis a klub így is meghosszabbítja Astori szerződését, ám nem a korábban megbeszélt négy évvel, hanem örökre, és a játékos „fizetését” minden hónapban átutalják majd a családjának, hogy így segítsenek a nehéz időkben.

A hírt a Fiorentina a hírek szerint már közölte is a családdal, és hamarosan hivatalosan is bejelentik a különleges gesztust.

FRISSÍTÉS (2019.04.27): A Fiorentina egyik szurkolói blogja, a violanation.com arról ír, a szerződéshosszabbításról szóló hírek hamisak. A firenzei klub Astori halála után már létrehozott egy alapítványt, amely bevételein keresztül a hátrahagyott családtagokat és az egészségügyi problémákkal küzdő futballistákat egyaránt segíteni hivatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik