Milan: rasszizmussal vádolták, Ibra tökéletes választ adott

Vágólapra másolva!
2021.02.06. 16:00
Mint arra valószínűleg mindenki emlékszik, a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében finoman szólva összeakadt Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan klasszisa, és Romelu Lukaku, az Inter csatára. A balhé után néhány drukker és Inter-játékos rasszizmussal vádolta a svéd támadót, akinek most az olasz szövetség előtt is meg kellett védenie magát.

A problémát az jelentette, hogy a szóváltás közben Ibrahimovic odaszúrta az alábbi mondatot a családját szidó Lukakunak:

„Hívd fel inkább anyádat, aztán csináljátok azt a vudus sz.rságot!”

A mondatot a pályán nem csak az érintettek hallották, így az Inter futballistái közül többen rasszizmussal vádolták Ibrahimovicot.


Az ügy nem is maradt annyiban, a Football Italia beszámolója szerint most az olasz szövetség előtt kellett megvédenie magát Ibrahimovicnak, aki súlyos eltiltással nézhetett volna szembe, ha nem jár sikerrel.

Az olasz hírek szerint azonban a svéd magával vitt egy újságot a meghallgatásra. Abban ugyanis volt egy cikk, ami néhány éve jelent meg egy angol lapban, és amiben azt írták, Lukaku az édesanyja vuduból merített jóslata miatt akarta elutasítani a Manchester United ajánlatát.


A cikkel kapcsolatban a belga támadó mindent tagadott, és akkor alá is írt a manchesteriekhez, Ibra viszont emiatt most érvelhetett azzal, hogy egy konkrét eset miatt hozta csak fel a vuduzást, nem pedig általános előítéletről van szó Lukaku afrikai származása miatt.

A beszámolók szerint az indoklást a szövetség el is fogadta, és az ügyet így lezártnak tekintik innentől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik