K. D. 2021.02.06 16:00 Frissítve: 2021.02.06 17:01

Milan: rasszizmussal vádolták, Ibra tökéletes választ adott

Mint arra valószínűleg mindenki emlékszik, a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében finoman szólva összeakadt Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan klasszisa, és Romelu Lukaku, az Inter csatára. A balhé után néhány drukker és Inter-játékos rasszizmussal vádolta a svéd támadót, akinek most az olasz szövetség előtt is meg kellett védenie magát.

 

A problémát az jelentette, hogy a szóváltás közben Ibrahimovic odaszúrta az alábbi mondatot a családját szidó Lukakunak:

„Hívd fel inkább anyádat, aztán csináljátok azt a vudus sz.rságot!”

A mondatot a pályán nem csak az érintettek hallották, így az Inter futballistái közül többen rasszizmussal vádolták Ibrahimovicot.


Az ügy nem is maradt annyiban, a Football Italia beszámolója szerint most az olasz szövetség előtt kellett megvédenie magát Ibrahimovicnak, aki súlyos eltiltással nézhetett volna szembe, ha nem jár sikerrel.

Az olasz hírek szerint azonban a svéd magával vitt egy újságot a meghallgatásra. Abban ugyanis volt egy cikk, ami néhány éve jelent meg egy angol lapban, és amiben azt írták, Lukaku az édesanyja vuduból merített jóslata miatt akarta elutasítani a Manchester United ajánlatát.


A cikkel kapcsolatban a belga támadó mindent tagadott, és akkor alá is írt a manchesteriekhez, Ibra viszont emiatt most érvelhetett azzal, hogy egy konkrét eset miatt hozta csak fel a vuduzást, nem pedig általános előítéletről van szó Lukaku afrikai származása miatt.

A beszámolók szerint az indoklást a szövetség el is fogadta, és az ügyet így lezártnak tekintik innentől.

2021.07.27 23:31:57

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Donnarumma kevesebbért is aláírt a PSG-hez, de így is remek, sőt bajnokesélyes csapat épül Milánóban.

2021.07.28 22:31:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ha valaki azokban a hetekben sétálgatott az olasz főváros sokat látott utcáin, okkal érezhette úgy, hogy valójában nem is Julius Caesar, Augustus vagy Viktor Emánuel írta arrafelé a történelmet, hanem Francesco Totti, Gabriel Batistuta, Cafu vagy Vincenzo Montella.

2021.07.15 08:17:15

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 C. Ronaldo marad, bonyolult csereüzletek sejlenek fel, az egyik során Icardi is Torinóba kerülhet!

2021.07.06 11:12:32

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Idén nincs lubickolás a Merca(-)tóban, a régi jó milánói recept helyett kínai válságdiéta a bajnoknál. Igaz...

2021.06.21 08:32:04

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz fővárosban derítettünk fényt a sporttörténeti futballsiker hátterére.