Gyász: amikor Vialli interjút adott a Nemzeti Sportnak

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 14:00
null
Viallinak nem hiányzott az edzői hivatás, de a Chelsea kispadján töltött időszakát így is siker övezte (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, 58 éves korábban elhunyt Gianluca Vialli, az olasz labdarúgás kiemelkedő alakja. A Sampdoria, a Juventus és a Chelsea kiváló csatára még 2011-ben adott exkluzív interjút lapunknak – ebből idéztünk.

 

„Az én fejes gólommal szereztünk vezetést. Hogyne emlékeznék rá! Tarantóban rendezték a mérkőzést, négy nullára nyertünk. Mondanom sem kell, a magyar válogatott ellen ez óriási sikernek számított, az egy évvel későbbi, közelgő világbajnokság előtt pedig euforikus pillanat volt” – idézte fel az 1989-es, 4–0-s olasz sikert hozó olasz–magyar mérkőzést Gianluca Vialli.

Vialli arra a kérdésre, hogy hiányzik-e neki az edzősködés így felelt: „Ha valami hiányzik, az a játék, a játszott futball. Edzőnek lenni szép feladat, ám óriási felelősség, és sok stresszel jár. Keresett az elmúlt években két-három csapat, de nem vállaltam, több kedvem lenne például valamilyen klubvezetői megbízatáshoz.”

„Rudolfot a Bariból sokra tartom, fürge, kreatív játékos. Hasznos, ha valaki a támadó középpályástól a befejező csatárig több poszton is bevethető elöl” – mondta a legendás olasz csatár az azóta visszavonult Rudolf Gergelyről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik