Gyász: „Hiányozni fogsz” – Gianluca Viallitól búcsúzik a futballvilág

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 12:20
null
Gianluca Vialli 58 évesen hunyt el, őt gyászolja a futballvilág (Fotó: Getty Images)
Mint azt megírtuk, életének 59. évében elhunyt Gianluca Vialli, a korábbi kiváló olasz labdarúgó. A szomorú hír hatalmas visszhangot váltott ki a futball világában – csokorba gyűjtöttük a reakciókat.

Nincsenek szavaim. Nyugodj békében, Gianluca!” – üzent Facebook-oldalán Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Ez a hír nagy fájdalommal tölt el, a pályán és azon kívül is egy óriás voltál. Hiányozni fogsz, Isten veled, Luca!” – búcsúzott el Viallitól válogatottbeli csapattársa, a Milan egykori védőfejedelme, Franco Baresi.


„Olyan sokat adtál nekünk, ahogyan mi is sokat adtunk neked: kölcsönös, örök szeretet volt ez, ami nem fog a sírba menni veled. Továbbra is szeretni és csodálni fogunk”
– búcsúzott el hivatalos oldalán egykori csatárától a Sampdoria, amely Viallival a soraiban megnyerte a Serie A 1990 –1991-es kiírását.


Sokunknak fogsz hiányozni. Nemcsak a mi legendánk, a labdarúgás ikonja vagy. Nyugodj békében, Gianluca Vialli!” – köszönt el egykori játékosától és edzőjétől a Chelsea.


Nem tudom szavakba önteni, mennyire fantasztikus srác volt. És most nem a futballtudásáról beszélek, hanem arról, milyen nagyszerű ember volt. (…) A felesége és a gyerekei áldottak, hogy ilyen férjük, illetve apjuk volt” – nyilatkozta egykori csapattársáról a legendás skót középpályás, Graeme Souness, aki a Sampdoriában játszott együtt Viallival.


Viszlát, barátom!” – búcsúzott el Viallitól az olasz edzőlegenda, Carlo Ancelotti.



Viszlát, Gianluca!” – köszönt el a legendás támadótól a Juventus is, amelynek utolsó BL-sikeréből Viallicsapatkapitányként vette ki a részét.

A mi kapitányunk, az én kapitányom. Mindörökké. Viszlát, Luca!” – búcsúzott el egykori csapattársától Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz válogatott legendás csatára.



Viszlát, Gianluca! Sohasem felejtünk el” – írta Twitter-oldalán az olasz labdarúgó-válogatott.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik