A Lazio és a Sampdoria is ötödször nyerheti meg a trófeát

Vágólapra másolva!
2009.05.13. 16:35
Címkék
Szerda este 20.45-kor rendezik meg az Olasz Kupa döntőjét, amelyben a Lazio és a Sampdoria csap össze. A helyszín a római Stadio Olimpico lesz, ami mindenképpen a Laziónak kedvez, de Roberto Mancini szerint szakmai szempontok alapján is a fővárosiak az esélyesebbek.
Delio Rossinak ez lehet az első kupagyőzelme a Lazióval
Fotó: Action Images (archív)
Delio Rossinak ez lehet az első kupagyőzelme a Lazióval
Delio Rossinak ez lehet az első kupagyőzelme a Lazióval
Fotó: Action Images (archív)
Delio Rossinak ez lehet az első kupagyőzelme a Lazióval

ÚT A DÖNTŐIG

Mancini összesen hatszor emelhette magasba az Olasz Kupát, négyszer a Sampdoria, kétszer a Lazio játékosaként. Szerinte a római csapat a szerdai finálé favoritja.

„A csatársorok közti különbség döntő lehet majd, és szerintem a Lazio támadásban hatékonyabb lesz – nyilatkozta Mancini a La Stampának. – Emellett a rómaiak középpályáját is jobbnak érzem, az pedig, hogy a Stadio Olimpicóban rendezik a mérkőzést, ugyancsak Delio Rossi csapatát teszi favorittá.”

A helyszín Walter Mazzarri szerint is sokat nyomhat a latban.

„Sokak szerint semleges helyszínen kellene a döntőt játszani, ami szerintem is igazságosabb lenne – mondta a Sampdoria a vezetőedzője. – Ezzel együtt ha esetleg kikapunk, nem fogom erre a vereséget. Mindössze két és fél edzést tudtunk a fináléra való felkészülésnek szentelni, minket azonban már az is büszkeséggel tölt el, hogy 15 év elteltével újra Olasz Kupa-döntőt játszhatunk.”

Az elmúlt négy évben a Roma és az Inter vívta a döntőt a sorozatban, ezt megelőzően éppen a Lazio volt az a csapat, amelyik 2004-ben diadalmaskodott.

„Az első perctől az utolsóig hajtanunk kell, ugyanis a kupa megnyerésével négy év munkája érhet be – mondta Delio Rossi, a Lazio szakvezetője a Corriere dello Sportnak. – A győzelem a jövőre nézve is sokat jelentene a klubnak. Én leszek a legboldogabb edző a világon, ha sikerrel járunk. Ez a meccs a pokolba vagy a mennybe juttat minket.”

Eddig mindkét fél négy-négy alkalommal nyerte meg a kupát, amelyik tehát nyer, az befogja az ötszörös győztes Inter, Milan, Torino hármast.



OLASZ KUPA

DÖNTŐ
Lazio–Sampdoria 20.45 (Tv: Sport Klub)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik