Az Internazionale nyert az Ajax ellen; tornagyőztes az Arsenal

Vágólapra másolva!
2008.08.09. 23:26
Címkék
Egygólos győzelmet aratott az Internazionale az Ajax ellen a Hollandiában megrentezett Amszterdam-kupán. Az 1–0-s eredmény korán kialakult, a brazil Adriano ugyanis már a találkozó 5. percében betalált Maarten Stekelenburg kapujába. A négycsapatos torna az Arsenal sikerével zárult.
Adriano hamar vezetéshez juttatta csapatát
Fotó: Reuters
Adriano hamar vezetéshez juttatta csapatát
Adriano hamar vezetéshez juttatta csapatát
Fotó: Reuters
Adriano hamar vezetéshez juttatta csapatát

Az Ajax rendkívül jó hatvan percet produkált pénteken az Arsenal ellen, mégis kikapott. Most a mérkőzés elejétől az ellenfél volt fölényben, a végeredmény viszont ugyanaz lett. Persze csak a különbség volt ugyanúgy egy gól, most az Inter 1–0-ra verte a hollandokat.

A mindent eldöntő találat már nagyon hamar megszületett. Adriano az 5. percben teljesen egyedül vezethette a labdát Maarten Stekelenburgra, a holland kapus ugyan beleért a brazil csatár tizennégy méteres lövésébe, de hárítani nem tudott.

A folytatásban is az Inter akarata érvényesült a pályán, de előnyét nem tudta megnövelni az olasz csapat. Pedig volt lehetősége bőven. Zlatan Ibrahimovic például Adrianóéhoz hasonló helyzetben pontatlan volt, majd persze szabadrúgásból is veszélyeztetett a bosnyák származású svéd. Stekelenburg ezúttal azonban hárított.

Ibra a második félidőben is durrantott egy kapufát, meg kapu fölé is fejelt – egy szóval, vagy inkább kettővel: minden helyzetet kihagyott.

Így akár az is előfordulhatott volna, hogy az Ajax kiegyenlít, ám két perccel a rendes játékidő vége előtt Miralem Sulejmani lövését hárította az egész meccsen jól védő Toldo.

Az eredmény már nem változott, az Inter nyerte a mérkőzést.

Az amszterdami tornát viszont az Arsenal, amely így a hazai pályán megrendezett Emirates-kupa után aranyérmet szerzett egy hasonlóan rangos, és hasonló lebonyolítású viadalon.

AMSZTERDAM-KUPA

2. FORDULÓ
Ajax–Inter 0–1 (Adriano 5.)
Ajax: Stekelenburg – Van der Wiel, Ogararu, Slijngard, Alderweireld – Rommedahl (Anita 62.), S. De Jong, Donald (Gabri 48.), Martina (Aissati 75.) – Cvitanich (Sulejmani 46.) – Leonardo (Huntelaar 62.). Edző: Marco van Basten.
Inter: Toldo – Maicon, Rivas, Burdisso, J. Zanetti (Maxwell 46.) – Jimenez (Santon 67.), Sztankovics (Cambiasso 46)., Muntari, Figo (Mancini 61.) – Adriano, Ibrahimovic (Suazo 67.). Edző: José Mourinho


AMSZTERDAM-KUPA

VÉGEREDMÉNY
1. Arsenal 2 1 1 - 4-3 8
2. Internazionale 2 1 1 - 1-0 5
3. Sevilla 2 - 2 - 1-1 3
4. Ajax 2 - - 2 2-4 2
  • A győzelem 3, a döntetlen 1 pontot ért. Emellett a csapatok minden rúgott gól után további egy pontot kaptak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik