Lippi a fiatal generációra építve készül újra a világ trónjára

Vágólapra másolva!
2008.07.10. 13:40
Marcello Lippi munkához látott: személyesen nézte meg az olimpiára utazó olasz válogatott felkészülését. A mester szerint a fiatal futballisták adják majd a gerincét a 2010-es világbajnokságra készülő nemzeti csapatnak, s ők képesek lehetnek újra a világ trónjára repíteni a squadra azzurrát.
Lippi bízik a fiatal olasz futballistákban
Fotó: Imago
Lippi bízik a fiatal olasz futballistákban
Lippi bízik a fiatal olasz futballistákban
Fotó: Imago
Lippi bízik a fiatal olasz futballistákban

Marcello Lippi szerint a tehetséges fiatal olasz generáció képes lehet majd visszavezetni az országot a futballvilág trónjára. A napokban a régi-új szövetségi kapitány Covercianóban meglátogatta Pierluigi Casiraghi olimpiára készülő együttesét.

„Nem szeretnék neveket kiemelni, de optimista vagyok. Nagyon erős az U21-es keretünk, az egyik legerősebb a világon. Látom a fejlődésüket, ők lesznek a jövő kulcsemberei” – mondta bizakodóan Lippi.

„A 2006-os vébégyőzelem jó és erős alap az új generáció mentális felkészítésére. A berlini sikert kétéves, kemény munka eredményeként értük el, és most ugyanonnan indulunk majd, ahonnan négy esztendeje” – tette hozzá a szakvezető.

A Pekingbe utazó olasz csapattal kapcsolatos hír, hogy a Riccardo Montolivo ötkarikás szereplése körüli huzavonából végül a szövetség került ki győztesen, noha a játékos klubja, a Fiorentina szerette volna, ha Casiraghi eltekint a középpályás behívásától, mivel a firenzeiek fontos BL-selejtező előtt állnak.

A keretben egyébként egyetlen túlkoros labdarúgó található: Tommaso Rocchi, a Lazio támadója.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik