A csütörtöki döntetlen ellenére a „farkasok” jutottak a fináléba

Vágólapra másolva!
2008.05.08. 23:00
Ahogyan arról már beszámoltunk az Internazionale már szerda este bejutott a kupadöntőbe, így ma már csak az volt a kérdés, hogy ki lesz az ellenfele a döntőben. A Catania és a Roma párharcából végül a "farkasok" kerültek ki győztesen.
Aquilani gólja kellett a továbbjutáshoz
Fotó: Imago (archív)
Aquilani gólja kellett a továbbjutáshoz
Aquilani gólja kellett a továbbjutáshoz
Fotó: Imago (archív)
Aquilani gólja kellett a továbbjutáshoz

A bajnoki tabellán elfoglalt helyük alapján jóval esélyesebb számított a Roma, ráadásul egy gólos előnnyel érkeztek a fővárosiak Szicilába, hiszen Francesco Totti góljával megnyerték az elődöntő első találkozóját.

Esélyhez méltón kezdték a „farkasok” a játékot, és már az első perctől uralták a játékteret, bár nagyobb helyzet kialakítására nem voltak képesek.

Huszonhárom perc elteltével Mar Edusei jelezte először a Catania, hogy nem véletlenül jutott el az elődöntőig

26. percben Vucinicet buktatták a büntetőterületen belül. A megítélt büntetőt Alberto Aquilani értékesítette magabiztosan (0–1).

Sokan úgy gondolhatták, hogy az összesítésben így már két góllal vezető Roma a meccs elején bebiztosíthatja a győzelmét. Másképp gondolta azonban Cristian Silvestri, aki remek lövéssel egalizálta a meccs állását a 29. minutumban (1–1).

A gólt követően feljavult a Catani játéka, ám újabb gólt nem tudtak szerezni, így 1–1-el vonultak a csapatok az öltözőbe.

Helyzetekkel indult a második játékrész, Aquilani és Simone Perrotta veszélyeztetett, de a piros-kékek hálóőre magabiztosan hárított.

Újabb Perrotta helyzetet hozott az 58. perc, de a kapufa a hazaiakkal volt.

A második félidő további részében alábbhagyott a kezdeti lendület. A Roma talán nem akart, a Catania pedig nem tudott többet kiadni magából, így a fővárosiak készülhetnek a május 24-i kupafináléra.

A Catania készülhet a Juventus elleni bajnoki mérkőzésre, míg római részről tovább élesedik a csata az Interrel. A bajnokságban ugyan több mint valószínű, hogy elegendő lesz az Inter négypontos előnye az utolsó két fordulóra, ám a kupadöntőt illetően igen nehéz lenne megtippelni a párharc győztesét.

OLASZ KUPA, ELŐDÖNTŐ

Catania–Roma 1–1 (Silvestri 29. ill. Aquilani 27.)
A Roma 2–1-es összesítésben jutott a döntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik