Fantasztikus meccsen harcolta ki a továbbjutást a Juventus

Vágólapra másolva!
2008.01.15. 22:46
Az idegenbeli 2-1-es vereség után hazai pályán 5-3-ra nyert a Juventus, és továbbjutott az Olasz Kupa nyolcaddöntőjéből. A vendég Empoli remekül küzdött, de a védők nem bírtak Vincenzo Iaquintával, aki két gólja mellett még egy tizenegyest is kiharcolt.
Vincenzo Iaquinta remekelt, és oroszlánrészt vállalt a Juve továbbjutásában
Imago
Vincenzo Iaquinta remekelt, és oroszlánrészt vállalt a Juve továbbjutásában
Vincenzo Iaquinta remekelt, és oroszlánrészt vállalt a Juve továbbjutásában
Imago
Vincenzo Iaquinta remekelt, és oroszlánrészt vállalt a Juve továbbjutásában

A Juventus az első mérkőzésen veszített az Empoli ellen, de a 2-1-es vereség ellenére jó esélyük maradt a továbbjutás kiharcolására. Claudio Ranieri, a torinóiak mestere több kulcsemberét is pihentette, Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero és David Trezeguet is a kispadon kezdett.

Hiába a több hiányzó, a Juventus nagyon hamar ledolgozta a hátrányát: a negyedik percben Marco Marchionni indult meg a jobbösszekötő helyén, egy csel után szerencsésen visszapattant hozzá a labda, majd ballal a jobb sarokba bombázott.

A kilencedik percben újra a hálóból volt kénytelen kikaparni a labdát Davide Bassi. A kapus egy jobb oldali beadást a gólra éhesen érkező Vincenzo Iaquinta elől csak középre tudott kiütni, a második vonalban érkező Pavel Nedved pedig ezt kihasználva a hálóba lőtt.

A 20. percben Ranieri mesternek kényszerűségből már bele is kellett nyúlnia csapatának összeállításába, Giorgio Chiellini megsérült, helyét Jean-Alain Boumsong foglalta el.

A Juve ennek ellenére fölénybe játszott, az Empoli alig tudta megtartani a labdát, Emanuele Belardinak, a torinóiak kapusának csak a 25. percben kellett először védenie.

A 33. percben szinte a semmiből talált egy gólt a toszkán együttes, amikor egy jobb oldali Ignazio Abate-beadás után Luca Antonini a rövid saroknál érkezve a kapu bal oldalába továbbított. Ezzel összesítésben egyenlő volt az állás.

A félidő vége előtt még Nedved hagyott ki egy nagy helyzetet, és a ráadás első percében az Empoli megszerezte a második gólját is. Ismét Abate adott be remekül jobbról, és a labda felé mozgó Nicola Pozzi szépen bólintott a jobb sarokba. Belardi először kimozdult, majd visszatáncolt, így esélye sem volt a hárításra.

A szünetben kapust cserélt az Empoli, és Daniele Ballinak még alkalma sem volt találkozni a labdával: a 49. percben Iaquinta küzdött Andrea Raggival, majd a csatár kilőtte a jobb alsó sarkot. Visszajöttek a Juventus reményei.

De csak rövid időre. A középkezdés után Ighli Vannucchi lehagyta Boumsongot, középre adott, Pozzi elmozdult Zdenek Grygera mellől, és három méterről kapura lőtt. Nem volt igazán jól helyezett a lövés, Belardi még bele tudott kapni, de kezéről a hálóba került a labda.

A 61. percben Iaquinta újra visszahozta a reményt a torinóiaknak, miután egy lepattanó lövést közelről a hálóba helyezett. Az Empoli-játékosok lest reklamáltak, de éppen a hátrahúzódó Pozzi ragadt be, aki segíteni akart a védőknek.

Némileg meglepő volt, hogy Ranieri továbbra is „jegelte” két klasszis csatárát, Trezeguet-t és Del Pierót, igaz, a támadósorban Iaquinta megoldotta a feladatát, a problémák inkább a védelemben jelentkeztek. „Alex” a 65. percben végül beszállhatott.

A 77. percben Iaquinta gyönyörű csellel ment el Vincenzo Tosto mellett, és a vendégjátékos elhúzta a lábát. Andrea Gervasoni játékvezető büntetőt ítélt, Del Piero pedig a jobbra mozduló Balli mellett a bal sarokba helyezett.

A sérülés miatt tíz emberre fogyatkozó Empoli kitámadott, emiatt végképp fellazult a védelme. A Juventus támadói előtt ekkor több helyzet adódott, de nem tudtak újabb gólt lőni. A továbbjutást azonban így is kiharcolták egy kiváló mérkőzésen.

OLASZ KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Juventus - Empoli 5-3 (Marchionni 4., Nedved 10., Iaquinta 50., 61., Del Piero 79.-11-es ill. Antonini 33., Pozzi 45., 52.)
Továbbjutott: a Juventus 6-5-tel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik