Del Pierót nyáron is csábította az MU

Vágólapra másolva!
2007.01.24. 12:43
Alessandro Del Pierót a nyári átigazolási időszakban megkeresték a Manchester United képviselői, de a klasszis nem sokat gondolkodott az ajánlaton, eszébe sem jutott, hogy elhagyja kedvenc klubját, a Juventust. A gólerős támadó azt is elárulta, a torinói csapatban akarja befejezni pályafutását, így elutasítaná más klubok közeledését is. Alessandro Del Piero a torinói együttes emblematikus futballistájának számít.

„Valóban, Vörös Ördög lehettem volna. Augusztusban érdeklődtek irántam, s a megkeresés természetesen hízelgő volt” – mondta Del Piero, majd hozzátette: - De istenigazából eszembe sem jutott, hogy elhagyjam a Juventust. Tizenhárom éve szerepelek ennél a klubnál, s itt is akarom befejezni karrieremet”.

Alessandro Del Piero a mostani idényben két mérföldkövet is elért: október 28-án szerezte 200. gólját hivatalos mérkőzésen a Juventus színeiben, nemrég pedig 500. találkozóját játszotta.

Pályafutása során, 1996-ban Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, s hétszer vehetett át aranyérmet a Serie A győzteseként, igaz a vesztegetési botrány miatt a legutóbbi két elsőségtől megfosztották az „Öreg Hölgyet”.

„Remélem, hogy döntésemet Sir Alex Ferguson (a Manchester United vezetőedzője) is megértette” – mondta a korrupciós ügy miatt a másodosztályba száműzött Juventus első számú sztárja.

Del Piero a BL-ben többször is megkeserítette az MU életét, s nem meglepő, hogy az angol gárda skót vezetőedzője régóta isteníti a támadót.

Az elmúlt években a Vörös Ördögök többször csábították a klasszist, de úgy tűnik, most már végérvényesen lemondhatnak az olasz csillag megszerzéséről.

A nyáron többen is elhagyták a másodosztályba sorolt Juventust: Cannavaro, Emerson és az edző, Capello a Real Madridot választotta, Thuram és Zambrotta a BL-címvédő Barcelonához igazolt, Vieira és Ibrahimovics az Interhez szerződött.

Del Pierón kívül a meghatározók közül Torinóban maradt Buffon, Nedved és Trezeguet. A Juventus - ledolgozva kilencpontos büntetését - a másodosztályban húsz forduló az élen áll, jelenleg két ponttal előzik meg a második Napolit.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik