Ökölvívás: Adamek influenzás, lemondta a hétvégi gálát

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 16:16
Elmarad a hétvégi Tomasz Adamek–Vjacseszlav Glazkov profi ökölvívó-mérkőzés. A lengyel klasszist a cirkálósúlyú Garrett Wilson fogja helyettesíteni. A visszalépés okairól a fightnews.com kérdezte Adameket.

„Négy-öt napja küzdök az influenzával – mondta Tomasz Adamek. – Nem tudtam rendesen lélegezni, de úgy voltam vele hogy majd csak jobban leszek, mert eddig sosem mondtam le meccset. De kedden, amikor Rogerrel kesztyűztem, pár perc után abba kellett hagynunk, mert egyszerűen elfáradtam. Szerda reggel már fel se bírtam kelni. Elmentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy elég komoly influenzát sikerült összeszednem. A csütörtök reggelem még rosszabb volt. Szóltam a Main Eventsnek, hogy harmincszázalékos állapotban vagyok, nem tudok az orromon keresztül lélegezni, így meg nem bokszolhatok. Mindenki tudja, hogy milyen a stílusom: folyamatos mozgás menetenkénti hatvan-hetven ütéssel. Ring közepén ácsorogni parasztlengőket dobálva nem az én világom. A saját stílusomhoz viszont jó kondi kell, ami most nincs meg. Kétezer-hétben, amikor Chad Dawson ellen vesztettem, a meccset megelőző három napban gyomorproblémáim voltak. Akkor megígértem magamnak, hogy soha többé nem bokszolok betegen. Huszonkilenc voltam, és nem tudtam normálisan küzdeni. Akkor most miért tudnék?”Tomasz Adamek. – Nem tudtam rendesen lélegezni, de úgy voltam vele hogy majd csak jobban leszek, mert eddig sosem mondtam le meccset. De kedden, amikor Rogerrel kesztyűztem, pár perc után abba kellett hagynunk, mert egyszerűen elfáradtam. Szerda reggel már fel se bírtam kelni. Elmentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy elég komoly influenzát sikerült összeszednem. A csütörtök reggelem még rosszabb volt. Szóltam a Main Eventsnek, hogy harmincszázalékos állapotban vagyok, nem tudok az orromon keresztül lélegezni, így meg nem bokszolhatok. Mindenki tudja, hogy milyen a stílusom: folyamatos mozgás menetenkénti hatvan-hetven ütéssel. Ring közepén ácsorogni parasztlengőket dobálva nem az én világom. A saját stílusomhoz viszont jó kondi kell, ami most nincs meg. Kétezer-hétben, amikor Chad Dawson ellen vesztettem, a meccset megelőző három napban gyomorproblémáim voltak. Akkor megígértem magamnak, hogy soha többé nem bokszolok betegen. Huszonkilenc voltam, és nem tudtam normálisan küzdeni. Akkor most miért tudnék?”

Adamek tökéletes edzőtáboron van túl, meccséét az NBC adná, ahol tavaly a 2.2 milliós nézettséget is elérte, ami az év legnézettebb bokszközvetítése volt.

„Ha olyan gyenge vagy, hogy még otthon tenni-venni sincs erőd, akkor felejtsd el a meccset! Egy nálam jobb ellenféltől kikaphatok. Ezzel nincs semmi baj, ilyen a sport. De nem akarok a saját hülyeségem miatt veszíteni. Nem bokszolok, amikor olyan beteg vagyok, mint a kutya. A rajongóknak csúcsformában kell látniuk, nem pedig úgy, hogy a ringbe is ketten támogatnak be. Ha veszítenék Glazkov ellen, hány ember emlékezne arra, hogy mi volt az oka a vereségemnek? Kit érdekelne? És miért is kéne érdekelnie őket? Ha a ringben vagy, készen állsz a harcra. Ez a sportágunk alapszabálya. Nincsenek kifogások. Remélem, hamarosan ringbe léphetek.”

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik