Profi ökölvívás: Bernard Hopkins 48 évesen újra világbajnok!

Vágólapra másolva!
2013.03.10. 07:07
null
Hopkins (balra) 48 évesen újra világbajnok lett (Fotó: Reuters)
Bernard Hopkins egyhangú pontozással legyőzte Tavoris Cloudot a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki övéért rendezett mérkőzésen, ezzel ő lett minden idők legidősebb bokszolója, aki (jelentős szervezetnél) profi vb-címet szerzett, saját korábbi rekordját átadva a múltnak.

Ma hajnalban New Yorkban indult harcba sokadik világbajnoki övéért a legendás Bernard Hopkins. Ellenfele az IBF félnehézsúlyú világbajnoka, Tavoris Cloud volt, aki veretlenül és ellenfelénél 17 évvel fiatalabbként vágott neki a csatának.

Sokan féltek, hogy Hopkins széttördeli a találkozót, de ő ismét meg tudott újulni. Leegyszerűsítve az egyes menetek képe úgy nézett ki, hogy Cloud jött előre és ütötte a levegőt, míg Hopkins kontrákból indított kombinációkkal talált. A Hóhértól évek óta nem láttunk – hozzá képest – ilyen kevés fogással és szabálytalansággal tarkított bokszot, míg Cloud egysíkúan igyekezett ugyanazt a bunyót erőltetni, ami már az első menetben sem működött.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy a találkozó közepén Cloud szemhéja csúnyán megsérült egy Hopkins-horogtól (a mérkőzésvezető ezt – tévesen – fejelésnek minősítette), de végül nem kellett emiatt beszüntetni a meccset. 12 menet után kétség sem férhetett a győztes kilétéhez, B-Hop ugyanis végig uralta a találkozót, és menetet is alig veszítve húzta be az újabb rekordot (116:112, 116:112, 117:111).

„A mai karrierem egyik legnagyobb csatája volt” – mondta diadala után Hopkins, majd hozzátette, ötvenen felül már nem akar bokszolni, de addig még vannak tervei a ringben.

Mától kezdve ő minden idők legidősebb bokszolója, aki – jelentős szervezetnél – profi világbajnoki övet szerzett, 48 évesen és 2 hónaposan, ráadásul egy bizonyos Bernard Hopkins rekordját döntötte meg. A mutatott forma után századszorra is feltehetjük a kérdést: vajon miből van ez az ember?

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik