Találatok a sportleg címkére

Találatok száma: 16

Kilencedszer hazai jégen! Szerencsét hoz-e a 13-as rendezés?

2013-04-08 14:25:22

Immár kilencedszer játszik hazai jégen a magyar jégkorong-válogatott világeseményen, ezúttal a Papp László Budapest Sportaréna ad otthon a divíziós 1/A-s világbajnokságnak, amely lényegében a sportági másodosztály küzdelmeinek felel meg. Cseppet sem túlzás kijelenteni: az április 14-én rajtoló eseményhez egyik korábbi sem ér fel, tekintve, hogy az elmúlt évben átszervezésre került a lebonyolítás. Így hat hasonló erejű válogatott ütközik meg egymással. Nincsenek előre leosztott lapok, valóban öt ki-ki meccs vár a résztvevőkre. Köztük a rendező magyar együttesre, amely ha nem is számít abszolút favoritnak a feljutást illetően, nem eleve esélytelenül bocsátkozik csatába!

sportlegek sportleg jégkorong hoki-vb

Veretlenségi szériák: Juve 49, Honvéd 47, no de kié a 108?

2012-11-06 11:01:19

A világfutball leghosszabb aktuális élvonalbeli veretlenségi szériája szakadt meg szombaton, amikor az Inter a Derby d'Italián meglepő, de egyáltalán nem érdemtelen 3–1-es győzelemmel sokkolta a Juventust. A torinóiak először hajoltak meg a bő egy éve átadott saját stadionjukban, egyben 49 bajnoki mérkőzés után szenvedtek újra vereséget. Hogy mire elég egy 49 meccses pazar veretlenségi sorozat? Még a kontinentális toplistán sincs csúcsközelben, miközben a világ- és a kontinentális rekord is száz veretlen találkozó fölött van. Minden idők leghosszabb élvonalbeli futballveretlenségeivel foglalkozunk.

veretlenség sportleg labdarúgás Steaua Bucuresti Sportlegek ASEC Abidjan

Az olimpia legjei: 71 éves induló is lesz Londonban

2012-07-23 13:12:31

A labdarúgótorna már szerdán megkezdődik a londoni nyári olimpiai játékon, míg a hivatalos megnyitó pénteken lesz – a nevezések lezárultak (cserékre még azért van lehetőség), a szereplők listáját kihirdették a sportági szövetségek és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A játékok előtt áttekintjük a londoni olimpikonok legjeit – összeállításunkban jöjjenek a legfiatalabbak, a legidősebbek, pille- és ólomsúlyúak, óriások és „minik”!

sportleg olimpia Sportlegek London 2012

Van Bastené az álomgól, de van-e vetélytársa?

2012-05-29 15:36:14

Foglalkoztunk már a labdarúgó Európa-bajnokságnak szentelt sportlegekben álomcsapattal, a legjobb együttesekkel, a legnagyobb egyéniségekkel, tiszavirágokkal, no de gólokkal még nem – ám ami késik, nem múlik. A közvélekedés Marco van Basten 1988-as, döntőbeli találatát tartja a legszebb Eb-gólnak: a holland center éles szögből bevarrt „dugója” egészen káprázatos, azonban kihívói is vannak bőséggel. Nézze meg az Eb-történelem legszebb góljait, és szavazzon a kedvencére – a válogatás természetesen szubjektív.

sportlegek sportleg labdarúgó Eb labdarúgás gólszépségverseny gólok

54 bajnoki cím, másfél éves veretlenség, rekorder Haladás - európai futball-legek

2011-09-04 13:20:27

Európában teljes gőzzel beindult a 2011–2012-es futballidény, és visszatér a nyári szünetet követően a Sportlegek-sorozat is, a szezonnak szentelt cikkel. Európai futball-legek az élvonalból: különleges helyek, stadionok, számok, külföldre „emigrált” klubok, érdekességek az öreg kontinens pályáiról és kissé távolabb! A cikk témájául az UEFA tagországainak élvonalbeli bajnokságai szolgálnak – így persze más kontinensekre (főleg Ázsiába) is „át kell nézni”.

labdarúgás Sportlegek Sportleg

Mi köze a Man. Unitednek a Törekvéshez? - csapatnevek a világban II.

2011-06-14 12:01:13

A világfutball különleges csapatneveivel foglalkozó cikksorozatunk első részében a legőrültebb elnevezések nyomába eredtünk, majd olvasóinknak köszönhetően kispályás és amatőr csapatnevek gyöngyszemeivel is szembesülhettünk. Most egy (kicsit) komolyabbra fordítjuk a szót, bár a meghökkentő nevek soráról itt sem kell lemondani. Magyar csapatnév-történelem a kezdetektől a Nemzeti Sport Online Sportlegek szériájának újabb részében: mi áll az elnevezések mögött?

sportlegek magyar labdarúgás labdarúgás csapatnevek Sportleg

Hogyan NE ünnepelj: a legfélresikerültebb fieszták, őrült videókkal!

2011-05-09 15:37:30

Sorra avatják a különböző sportágakban a bajnokokat, így Sportlegek sorozatunk újabb részében adunk néhány tanácsot arra nézve, hogy miként ne ünnepeljünk nagy eredményt. Egy győzelmi fieszta mindig veszélyes dolog: összetört kupák, trófeával kiütött győztes, elveszett aranyérmek, nagyon csúnya másnapok, a kertben bégető lopott birkával. Kapaszkodjanak!

ünneplés sportleg Sportlegek

Hazai jégen előnyben: több siker, mint kudarc

2011-04-11 12:06:20

Nyolcadik alkalommal léphet jégre rendezőként az évad legfontosabb nemzetközi tornáján a magyar jégkorong-válogatott. A budapesti rendezésű divízió 1-es világbajnokságon immár negyedszer látjuk vendégül a sportág második vonalát, míg azt megelőzően háromszor a harmadik osztály küzdelmeit bonyolíthattuk le. A kezdeteket még a hőskorban egy Európa-bajnokság jelentette, amely régóta már nevében sem tud gyökeret verni. Az eddigi hazai rendezésű eseményeket nézve több sikerélményben lehetett részünk, mint kudarcban, két alkalommal feljutást is ünnepelhettünk, továbbá több nagy csatát követően bravúros győztesként hagyhattuk el a küzdőteret. Vb-beharangozónak is szánt kedvcsináló összeállításunkban erre a jeges múltra tekintettünk vissza.

sportlegek sportleg jégkorong

Universal Muffler Samba vagy Tunapunai Titánok? A legőrültebb focicsapatnevek

2011-04-04 19:42:58

A legkülönösebb futballistanevekkel – Claudio Pitbulltól Ice Creamig – már foglalkoztunk egy korai Sportlegben, ezúttal a csapatnevek világába kalandozunk. Míg Magyarországon elsősorban a szponzornév-felvételek teremtenek érdekesnek bátran nevezhető összetételeket, néha egészen különleges nevek (és különös háttértörténetek) kötődnek egy-egy csapathoz. Melyik bajnokságban játszik a Francia Csók, a Tizenegy Menekülő Ember, vagy a Tejtermék Hősök? Keményebb név-e a Pusztítók a Rettegés Házánál? Melyik országban van a CD János Farkas, a Club Honved, és a „Magyarok" becenevű csapat? Különös nevek tucatjai sorozatunk újabb részében!

sportleg labdarúgás Sportlegek

Magyar és holland focilegek: tízszer annyian fociznak, mint mi

2011-03-21 15:13:57

A magyar sportszeretők alighanem három eseményre figyelnek kiemelten ezen a héten: szombaton és vasárnap férfi kézilabda Bajnokok Ligája (Barcelona–Veszprém, Szeged–Flensburg), vasárnap az Ausztrál Nagydíjjal rajtol a Formula–1-es szezon, de még a hétvége előtt jönnek a labdarúgó Eb-selejtezők. A Magyarország–Hollandia (péntek, 20.30, Puskás Ferenc Stadion) kvalifikációs találkozó az év egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért magyar sporteseménye lesz – így a héten a Nemzeti Sport Online-on is kiemelt szerepet kap. Múltidézés és közelmúltidézés videókkal, taktika, interjúk, az NSO Tv anyagai – a sorozat viszont egy sportleggel indul, a magyar és a holland labdarúgás legjeivel.

sportlegek sportleg labdarúgás Magyarország Hollandia

Az ollózás története: feltalálók, csodagólok és a leglátványosabb videók!

2011-02-28 11:09:41

Ha van labdarúgópályán olyan trükk, amely még egy védekező szituációban is felhördülést, majd nyílt színi tapsot vált ki, az az ollózás. „Egy tökéletesen végrehajtott ollózás maga a szépség, még akkor is, ha a labda elkerüli a kaput" – szól Richard Witzig verdiktje labdarúgás-történeti könyvéből. És ez így is van, hiszen a szurkoló értékeli a megvalósításban rejlő bravúrt: azt, hogy meg kell érezni az elrugaszkodáshoz és a lövéshez a tökéletes pillanathoz, az akrobatikát, és – persze ha minden összejön – az így lőtt gólt, amelyről hetekig lehet beszélni. Ollózástörténet és a „műfaj" legnagyobbjai Sportlegek sorozatunk legújabb részében.

sportleg ollózás labdarúgás Sportlegek

Pápa a kapuban, Sean Connery az MU-ban, válogatott kormányfő - hírességválogatott

2010-10-18 17:37:00

Sportlegek sorozatunk e heti kiadásában olyan hírességekkel foglalkoztunk, akiket nem a labdarúgópályáról ismerünk, mégis jelentős focikarriert futhattak volna be – illetve több hősünk be is futott. Tudták, hogy volt Magyarországnak egyszeres válogatott miniszterelnöke? Hogy Sean Connery a Manchesterhez Unitedhez is igazolhatott volna? Hogy van sakknagymester, aki nyolcszoros norvég válogatott? Meglepő (és nagy) nevek következnek.

sportlegek labdarúgás Sportleg

A világ legextrémebb pályái: foci az összeomló jéghegy árnyékában

2010-09-20 17:11:39

Sportlegek-sorozatunk az építészet, pontosabban a stadionépítészet vizeire evez (bármekkora képzavar is legyen ez). Láttak már erődben felépített pályát? Melyik országban zavarja meg egy összeomló jéghegy a mérkőzést? Melyik a legnagyobb tetőszerkezet? Hogy néz ki Szent Ilona nemzeti „stadionja", és hol osztogatnak oxigént az izotóniás ital mellé? Válaszok és elképesztő fotók, valamint videók a cikkben.

stadionok sportlegek sportleg labdarúgás bizarr

Kapusgólok garmadája: ollózás, szóló, no meg a gólszórók - videókkal

2010-09-06 10:32:36

Egy kapustól többnyire megbízható teljesítményt várnak, esetleg bravúrokat, gólokat viszont a legtöbb esetben egyáltalán nem – cikkünk főszereplői azonban úgy gondolták, támadásban is hozzátesznek valamit csapatuk eredményességéhez. Sportlegek sorozatunk újabb részében minden idők legtöbb gólt szerző kapusai, no meg kazalnyi kapusgól: szabadrúgások, ollózás, fejes, egész pályás szóló, pályainváziót előidéző sorsdöntő találat és még sok másik.

sportlegek labdarúgás kapusok kapusgól Sportleg Rogério Ceni

Párosan szép az élet: bajnokok egy csapatban

2010-03-29 10:44:48

A legutóbbi két idény világbajnoka, Lewis Hamilton és Jenson Button egyaránt a McLarent erősíti a 2010-es szezonban. Az eset apropóján sportleg sorozatunk legújabb részét „arra használtuk”, hogy olyan Formula–1-es pilótapárosokat mutassunk be, amelyben mindkét versenyző már világbajnokként vágott neki az aktuális szezonnak.

sportlegek sportleg Lewis Hamilton F1 F1 Ayrton Senna

Amikor nem esett messze az alma a fájától

2010-01-10 22:30:59

Sportleg-sorozatunk legújabb részében olyan futballista famíliákról írunk, amelyből az apa és fia neve is bekerült a sportág históriáskönyvébe. Volt, hogy egyikőjük jóval komolyabb karriert ért el, mint a másik, az azonban mindegyik esetben bizonyos: az alma nem esett messze a fájától. Sőt, több esetben úgy tűnik, az alma nem is lefelé esett a fáról...

Real Madrid sportleg Cruyff Real Madrid Cruyff