Továbbra is szárnyalnak az AFC East csapatai

Vágólapra másolva!
2011.09.22. 22:52
null
Ryan Fitzpatrick nagy hátrányból második sikerére vezette a Buffalót (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A második fordulót követő power rankingünkben továbbra is címvédő Green Bay Packers vezet, megelőzve a New England Patriotsot és az öt helyet javító New York Jetset. A Buffalo Bills múltkori öthelyes javítása után ezúttal nyolc pozíciót ugrott, a vereséget szenvedő Baltimore Ravens és San Diego Chargers azonban jócskán visszacsúszott.

1. (1.) Green Bay Packers (2–0)

Aaron Rodgers továbbra is hengerel, a Packers támadósora pedig megállíthatatlan, a védelem ráadásul a kulcspillanatokban tudott labdákat szerezni, ami elég volt ahhoz, hogy hibátlan maradjon a Green Bay.

2. (2.) New England Patriots (2–0)


Tom Brady továbbra is fantasztikus, ezúttal ráadásul egy igen jó Chargers védelem ellen bizonyította, hogy idén bizony nem nagyon lesz ellenszere rá senkinek sem. A védelem is egyre jobb, a Haynesworth-Wilfork duó pedig eddig nagyon jól működik, ami a futás elleni védekezést illeti. Már csak egészségesnek kell maradni. Apropó egészség! Aaron Hernandez, a Pats remek tight endje térdsérülés miatt egy időre az oldalvonal mellé kényszerült.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

3. (8.) New York Jets (2–0)

Sima győzelem a Jacksonville ellen, a védelem pedig brillírozott. Egyelőre fej-fej mellett halad az AFC East két nagyágyúja, a Jets és a Patriots, egyaránt hibátlan mérleggel.

4. (7.) New Orleans Saints (1–1)

Az irányítók idén parádéznak, az egyik közülük Drew Brees, aki a Packers védelme után a rettegett chicagói defense-nek is megmutatta, hogy rendkívüli formában van idén. 3 TD-jének hála pedig a Saints könnyedén megverte az első fordulóban parádézó Bearst.

5. (6.) Pittsburgh Steelers (1–1)


Az előző heti hatalmas blama után ideális ellenfél volt a Seahawks, hisz a kötelező győzelmet begyűjtötte a Steelers – ráadásul még pontot sem kapott –, aminek köszönhetően mentálisan talán kilábalhatnak a Ravens elleni kiütéses vereségből. A rivális ráadásul meglepetésre kikapott, így már meccshátrányban sincsenek Mike Tomlinék.

6. (11.) Atlanta Falcons (1–1)


Azért megmutatta a Falcons, hogy van bennük szufla. Egy Phillyt elverni sosem kis dolog, de az idei Eagles ellen győzni egyenesen bravúr. Mike Turner, Matt Ryan és Tony Gonzalez vezényletével sikeresen elrontották az atlantaiak Michael Vick visszatérését, de ők persze nem bánják ezt.

7. (3.) Philadelphia Eagles (1–1)

Nem sikerült valami jóra Michael Vick atlantai visszatérése. Egyrészt kikapott a Philly 35–31-re, másrészt pedig meg is sérült Vick. Agyrázkódást szedett össze, bár a hírek szerint a hétvégén már játszani fog.

8. (9.) Houston Texans (2–0)

Jó kezdés után jó folytatás, hiszen második meccsét is behúzta a Houston Texans. Ám továbbra sem találkozott igen erős támadóegységgel a houstoni védelem, addig pedig nem igazán mondhatunk semmi biztosat sem. Egyelőre talán annyit, hogy a csoportgyőzelem biztosan meglehet.

9. (4.) Baltimore Ravens (1–1)


Íme a példa, hogyan kell az egyik héten elverni a liga egyik legjobb csapatát, majd a következőn az AFC egyik leggyengébbjétől kikapni. A Hollók támadósora bemondta az unalmast, a passz elleni védelem meg szétesett a Titans ellen.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább veretlen az NFL 2011-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (12.) Detroit Lions (2–0)

Matt Stafford ott folytatta, ahol az előző héten abbahagyta, óriási formában játszik a fiatal irányító. 294 passzolt yardja mellé 4 touchdown passzt is adott. Hibátlan kezdés, a hétvégén pedig a Vikings ellen meglehet a harmadik győzelem is.

11. (5.) San Diego Chargers (1–1)

Fura látni, hogy még most is megvan a San Diegóban az a faktor, hogyan veszítsék el a meccseket. Viszont az erejüket is mutatja az, hogy annyi hiba és szerencsétlenkedés után is majdnem pariban tudtak lenni a végén a Patriotcal szemben. Ez volt az a vereség, amiből tanulni kell, mind Riversnek, mind pedig az egész csapatnak. Mondjuk Tolbertnek.

12. (13.) Washington Redskins (2–0)


Remek meccsen győzött Mike Shanahan alakulata, amely így hibátlan mérleggel, meglepetésre vezeti az NFC Eastet. A védelem még a hatalmas hiányzó, LaRon Landryt is sikerrel átvészelte, a támadósor pedig sok meglepetést okozhat még a szezon folyamán.

13. (10.) Chicago Bears (1–1)

Az előző heti csoda ezúttal nem volt elég. Ráadásul a Bears folyamatos gyengepontja, a támadófal ezúttal is bemondta a csődöt, Jay Cutlert ugyanis hatszor(!) tudta sackelni a Saints védelme, a folyamatos siettetéseknek hála pedig egyáltalán nem volt lehetősége csodát tenni Cutlernek.

14. (14.) Tampa Bay Buccaneers (1–1)

Az első heti botlás után ezúttal győzni tudott a Buccaneers, hála Josh Freeman zseniális fordításának. Pedig már 17–0-ra is vezetett a Vikings, végül mégis vesztesen hagyta el a pályát.

15. (15.) Dallas Cowboys (1–1)

Habár nagy nehezen megszerezte első sikerét a Dallas Cowboys, azért lehet aggódni: míg Tony Romo egyik bordáját eltörte, addig az elsőszámú elkapó, Miles Austin is megsérült a 49ers ellen. A kezdő cornerbackek sérülése után tehát joggal jelenthetjük ki: vészesen fogynak a cowboyok.

16. (18.) New York Giants (1–1)

Eli Manning egyelőre nem dobál valami jó formában, a Rams ellen azonban ez is elég volt a sikerhez. De a jobb csapatok ellen komoly gondok lehetnék még, mind a támadófal, mind pedig a védelem részéről.

17. (25.) Buffalo Bills (2–0)


Parádés mérkőzést játszott vasárnap a Bills a Raidersszel. Ryan Fitzpatrick 14 másodperccel a meccs vége előtt adta a mindent eldöntő TD passzt David Nelsonnak, amelynek köszönhetően a Buffalo meglepetésre már a második győzelmét zsebelhette be. Kettőből kettő, ráadásul úgy, hogy már 21–3-ra is vezettek a Fosztogatók!

18. (22.) Tennessee Titans (1–1)

Habár Chris Johnson továbbra is valahol nyaral, ami a hajtást és küzdést illeti, ezúttal Matt Hasselbeck megvillant és 358 yardjával győzelemre vezette a Titanst az előzetesen sokkal esélyesebb Ravens ellen. Mindenképpen meglepetést a Tennessee győzelme, ami a következő hetekre hatalmas önbizalmat adhat Hasselbeckéknek.

19. (17.) Jacksonville Jaguars (1–1)

Hiába az offseasonban mutatott hatalmas aktivitás a Jaguároktól, az igazán mérvadó csapatok ellen továbbra sem tudnak labdába rúgni Maurice Jones-Drewék. Luke McCown négy eladott labdája ráadásul elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy ezen héten már a draft első körében választott irányító, Blaine Gabbert kezdjen.

20. (16.) St. Louis Rams (0–2)


Hiába az egyre erősödő védelem, a Rams gyengepontja ismét kijött, ahogy már az első játéknapon is. Mégpedig a gyenge támadóegység. Az elkapók elejtik a labdákat, míg a remek futó, Steven Jackson hiányán egyelőre nem tudnak túllépni a Kosok.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő           partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

21. (20.) Miami Dolphins (0–2)

Henne amilyen pazar volt az első héten, ezúttal annyira gyenge. De a támadófal folyamatos gyenge teljesítménye is aggodalomra adhat okot, hiába szuperál jól a védelem.

22. (21.) Oakland Raiders (1–1)

Az utolsó pillanatokban kikapni sosem egyszerű történet. Azért remélhetőleg nem zuhan össze a vereségtől a Raiders, hiszen lesz még elégszer alkalmuk, hogy kihasználják a csoportellenfelek szerencsétlenkedését… Talán sikerülhet, bár továbbra sem az Oakland a csoport esélyese.

23. (19.) Kansas City Chiefs (0–2)

Az előző heti Eric Berry sérülés után újabb csapás érte vasárnap a Kansas Cityt: A Lions elleni meccsen ezúttal Jamaal Charles, a kiváló futó szenvedett térdszalagszakadást, így egész szezonra az oldalvonal mellé kényszerült. Ezzel a sérüléssel a Chiefs hivatalosan is versenybe szállhat az 1/1-es draftjogért.

24. (24.) Arizona Cardinals (1–1)

Lassan, de alakul az Arizona. Kolb is kezdi érezni a társakat és Beanie Wells is egész jól fut, igaz, nem is fut valami sokat Ken Whisenhunt csapata. A támadófalat viszont mindenképpen rendbe kéne hozni a jövőben, mert a jelenlegi állapot hosszú távon nem tartható. Kolbot előbb-utóbb kiüttetik.

25. (23.) Minnesota Vikings (0–2)


Az a csapat, amely 17–0-ról végül kiadja a kezéből a vezetést, nem is érdemli meg a sikert. Hiába Adrian Peterson 120 futott yardja és 2 TD-je, a legvégén ez sem bizonyult elegendőnek, hogy a Vikings megszerezze az idei szezonban az első győzelmét.

26. (28.) Cleveland Browns (1–1)

Peyton Hillis vezetésével a Browns megszerezte idei első győzelmét. Az áldozat a Manninget továbbra is nélkülöző Indianapolis Colts volt. Vasárnap a Miamival találkozik a Cleveland, könnyen lehet még 2–1-es mérleg is ebből.

27. (26.) San Francisco 49ers (1–1)

A 49ers is tudja, hogy kell elszerencsétlenkedni a meccset. Muszáj lesz a 49ers támadósorának feljavulnia, mert ez nagyon kevés lesz a továbbiakban.

28. (30.) Denver Broncos (1–1)

Kyle Orton új célpontot talált a fiatal Eric Decker személyében, az ő parádézásának köszönhetően végül izgalmas találkozót tudott behúzni a Broncos. Az új edző, John Fox első győzelme volt ez denveriként.

SZAVAZÁS

Ön szerint mire megy az Indianapolis Colts Peyton Manning nélkül?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

29. (27.) Cincinnati Bengals (1–1)

Szoros vereség a Denvertől, ám ami a jövőt illeti, remek offense épül az újonc Andy Dalton-A.J. Green duóval. Mindketten megmutatták, hogy hatalmas potenciállal bírnak, már csak türelemmel kell lennünk. Lassan, de biztosan épül a Cincy. Idejük van, hiszen az egyik legfiatalabb csapat a ligában.

30. (32.) Carolina Panthers (0–2)


Hiába Cam Newton 432 passzolt yardja, a sorozatos rossz döntései ezúttal sokba kerültek a Párducoknak. A védelemből ráadásul ismét kidőlt Thomas Davis linebacker, aki a sorozatos sérülései miatt be is jelentette a visszavonulását.

31. (29.) Indianapolis Colts (0–2)


Kerry Collins lassan bizonyítja, hogy a gyengébb védelmek ellen sem képes már extrát nyújtani, a jelenlegi formája pedig nagyon kevés ahhoz, hogy az Indianapolis győzni tudjon. Pedig jobbnál-jobb célpontjai vannak…

32. (31.) Seattle Seahawks (0–2)


Hát nem pont a Steelers ellen vártuk az 1/1 esélyes Seahawks feléledését, nem is nagyon volt esélye az előző fordulóban tönkrevert pittsburghiek ellen Pete Carroll csapatának. Míg a támadók pontot sem tudtak szerezni, addig a védőknek sem nagyon volt esélyük Ben Roethlisbergerék ellen.

STATISZTIKÁK
AZ 2. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Cam Newton (Carolina Panthers) –Green Bay Packers
432
A legtöbb futott yard: Adrian Peterson (Minnesota Vikings) –Tampa Bay Buccaneers 120
A legtöbb elkapott yard: Vincent Jackson (San Diego Chargers)
–New England Patriots
172
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 940 Tom Brady (New England Patriots)
A legtöbb futott yard 229 Fred Jackson (Buffalo Bills)
A legtöbb elkapott yard 334 Steve Smith (Carolina Panthers)
A legtöbb szerelés 23 Sean Lee (Dallas Cowboys)
A legtöbb sack 4 DeMarcus Ware (Dallas Cowboys)
A legtöbb interception 2 öten
NFL 2011, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
2011.09.18. 19:00 Detroit Lions–Kansas City Chiefs 48–3
2011.09.18. 19:00 Pittsburgh Steelers–Seattle Seahawks 24–0
2011.09.18. 19:00 Buffalo Bills–Oakland Raiders 38–35
2011.09.18. 19:00 Carolina Panthers–Green Bay Packers 23–30
2011.09.18. 19:00 Tennessee Titans–Baltimore Ravens 26–13
2011.09.18. 19:00 Indianapolis Colts–Cleveland Browns 19–27
2011.09.18. 19:00 Minnesota Vikings–Tampa Bay Buccaneers 20–24
2011.09.18. 19:00 Washington Redskins–Arizona Cardinals 22–21
2011.09.18. 19:00 New Orleans Saints–Chicago Bears 30–13
2011.09.18. 19:00 New York Jets–Jacksonville Jaguars 32–3
2011.09.18. 22:05 San Francisco 49ers–Dallas Cowboys 24–27 – h.u.
2011.09.18. 22:15 New England Patriots–San Diego Chargers 35–21
2011.09.18. 22:15 Denver Broncos–Cincinnati Bengals 24–22
2011.09.18. 22:15 Miami Dolphins–Houston Texans 13–23
2011.09.19. 2:20 Atlanta Falcons–Philadelphia Eagles 35–31
2011.09.20. 2:30 New York Giants–St. Louis Rams 28–16
3. FORDULÓ
2011.09.25. 19:00 Buffalo Bills–New England Patriots
2011.09.25. 19:00 Minnesota Vikings–Detroit Lions
2011.09.25. 19:00 Philadelphia Eagles–New York Giants
2011.09.25. 19:00 Carolina Panthers–Jacksonville Jaguars
2011.09.25. 19:00 Cincinnati Bengals–San Francisco 49ers
2011.09.25. 19:00 New Orleans Saints–Houston Texans
2011.09.25. 19:00 Cleveland Browns–Miami Dolphins
2011.09.25. 19:00 Tennessee Titans–Denver Broncos
2011.09.25. 22:05 San Diego Chargers–Kansas City Chiefs
2011.09.25. 22:05 St. Louis Rams–Baltimore Ravens
2011.09.25. 22:05 Oakland Raiders–New York Jets
2011.09.25. 22:15 Chicago Bears–Green Bay Packers
2011.09.25. 22:15 Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons
2011.09.25. 22:15 Seattle Seahawks–Arizona Cardinals
2011.09.26. 2:20 Indianapolis Colts–Pittsburgh Steelers
2011.09.27. 2:30 Dallas Cowboys–Washington Redskins
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik