Videó: „ledejongozott” Kiessling, sárga vagy piros? - szavazás

Vágólapra másolva!
2015.04.09. 09:01
Német pályákon ritkán látható tumultuózus jelenetet okozott Thiago Alcántara megmozdulása a szerdai Bayer Leverkusen–Bayern München Német Kupa-negyeddöntőben. A bajor csapat sérüléséből múlt héten visszatérő spanyol középpályása a rendes játékidő hosszabbításában megidézte Nigel de Jong 2010-es világbajnoki döntős mozdulatát, és majd’ kétméteres magasságban talpalta felsőtesten a hazaiak csatárát, Stefan Kiesslinget.

A 172 centiméter magas spanyol válogatott játékos gyakorlatilag mellen-nyakon találta a 191 centiméteres német támadót, akit az eset után le kellett cserélni. A játékvezető sárga lapot adott a kungfurúgásért, amit több leverkuseni vitatott. Rudi Völler sportigazgató, korábbi német kapitány egyértelmű kiállításnak nevezte az esetet.

NÉMET KUPA
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Bayern München–Borussia Dortmund – április 28., 20.30
Arminia Bielefeld (III.)–Wolfsburg – április 29., 20.30

„Balszerencsés szituáció volt. Nem láttam őt, ezerszer is elnézést kérek tőle. Beszéltem vele még amikor a földön volt, majd a tizenegyeseknél és az öltözőben is” – kommentálta az esetet a meccs után a bűnbánó Thiago, akire pályafutása során eddig nem voltak jellemzőek hasonlóan durva mozdulatok.

A sárga vagy piros lap kérdését legalábbis joggal felvető eset érdekessége, hogy a gól nélkül végződő találkozón a szétlövés során az ötödik párban Thiago értékesítette a Bayern lehetőségét, a müncheniek pedig azzal a találattal biztosították be az elődöntőbe jutást.

SZAVAZÁS

Ön szerint jogos volt a sárga lap Thiagónak?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem érdemeltünk vereséget, viszont – ha most még nagyon is fáj – úgy érzem, ez a meccs erősebbé tesz minket. Ma napjaink két legjobb kapusát láthattuk, a legjobb a Bayern kapuját őrizte” – dicsérte az egész mérkőzésen parádésan védő Bernd Leno, illetve az ellenfél részéről tizenegyest hárító Manuel Neuer teljesítményét Roger Schmidt, a Leverkusen vezetőedzője.

A napokban Bulgáriában kavart nagy port egy Thiagóéhoz hasonló kungfurúgás. A Ludogorec–CSZKA Szófia bajnoki rangadón a játékvezető egyáltalán nem szankcionálta, hogy Cosmin Moti bordán talpalta a vendégek csatárát, a montenegrói Sztefan Nikolicsot. A sípmestert mulasztás miatt határozatlan időre felmentették a ténykedés alól.

DE JONG SZABÁLYTALANSÁGA XABI ALONSÓVAL SZEMBEN A VB-DÖNTŐN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik