Németország: azt hitte, a Schalke edzője lesz, negyedosztály lett belőle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.09. 13:47
Peter Neururer több, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő csapatot is irányított karrierje során, így mikor a Schalke menesztette edzőjét, és megcsörrent a telefonja, biztos volt benne, őt akarják a gelsenkircheniek. Aztán jött egy kis csavar a történetben…

Domenico Tedescót 2019 márciusában menesztette a Schalke, miután a Manchester Citytől hétgólos vereséget szenvedett a német csapat a Bajnokok Ligájában. Ezt követően csörrent meg Peter Neururer telefonja.

A vonal másik végén Josef Schusenberg volt, aki sokáig a Schalke vezetőségének tagja volt, így a német a edző azonnal azt feltételezte, a gelsenkircheniek szeretnék őt alkalmazni.

Zseniális sztori Németországból, a Hertha és a Schalke korábbi edzője valamit nagyon félreértett (Fotó: Twitter)
Zseniális sztori Németországból, a Hertha és a Schalke korábbi edzője valamit nagyon félreértett (Fotó: Twitter)

„Amikor a Schalkénál kirúgták az edzőt, Schusenberg felhívott, és mondta, hogy szeretnének munkát ajánlani. Én azonnal rávágtam, hogy nagyszerű, vállalom. Josef mondta, hogy ne számítsak hatalmas fizetésre, de nekem ez nem jelentett problémát. Aztán közöltem, azt viszont nem tudom vállalni, hogy azonnal BL-indulást érő helyre vezetem a csapatot. Na, itt jött egy perc csend a beszélgetésünkben…” – mondta a waz.de-nek Neururer.

„Gyorsan kiderült, hogy Josef már nincs a Schalkénál, hanem a negyedosztályú SG Wattenscheid 09 élére keres sportigazgatót. Viszont én olyan ember vagyok, aki állja a szavát, szóval elvállaltam a munkát...” – tette hozzá a német szakember.

Peter Neururer 1984-ben kezdte edzői pályafutását, és korábban volt többek közt a Schalke, a Hertha BSC, a Hannover, az 1. FC Köln és a Bochum edzője is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik