R. B. 2021.09.08 12:20 Frissítve: 2021.09.08 12:36

Hertha: a sajtó szerint nem felhőtlen a viszony Dárdai és Bobic között

Fontos témákban nem egyezik meg Dárdai Pálnak, a Hertha BSC vezetőedzőjének és Fredi Bobicnak, a német első osztályú klub sportigazgatójának a véleménye, ami miatt – a helyi sajtó szerint – nem jó a két szakember kapcsolata.

Fredi Bobic (balra) Arne Friedrich és Dárdai Pál társaságában (Fotó: AFP)

 

A berlini alakulat Dárdai Pállal a kispadon három vereséggel rajtolt a Bundesligában, így az utolsó helyen áll a tabellán.

Dárdai Pál nemrég felajánlotta lemondását, ám a klub nem fogadta el.

„A Hertha valószínűleg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábbanjelentette ki a korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál a címvédő Bayern München elleni 0–5 után. – Nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek. A nyáron sem arról volt szó, hogy mindenképpen maradok. Az igazolásokat pedig nem én intéztem, az nem az edző feladata.”

A 90PLUS a Bildre hivatkozva azt írta, Dárdai Pál nem elégedett a nyári játékosmozgással. Igaz, a problémás magatartású Matheus Cunha és Dodi Lukebakio elhagyta a csapatot, a 14 távozó játékos helyére csupán nyolc új futballista érkezett. Ráadásul a magyar tréner szerint az előző idényben az egyik legnagyobb probléma az öltözőben az volt, hogy a keret tagjai közül sokan nem beszéltek németül, amelyen a német nyelvet nem ismerő Sztevan Jovetics, Oliver Christensen, Jurgen Ekkelenkamp és Myziane Maolida érkezése nem segít.

Dárdai úgy érzi, olyan játékosokra van szüksége a Herthának, akik azonnali erősítést jelentenek, Bobic viszont olyan igazolásokban hisz, akik idővel segíthetnek az együttesnek. Továbbá Bobic másfajta, Dárdaiéhoz képest magasabban presszingelő taktikát várna a Herthától a pályán.

Állítólag Bobic a nyáron megkereste Roger Schmidt-et, a PSV Eindhoven 54 éves német vezetőedzőjét, ám a tréner nem akart távozni a holland klubtól. Bár Bobic korábban azt mondta, jelenleg nem keres edzőt a Hertha, a pletykák szerint Florian Kohfeldt, a Werder Bremen mestere jelölt a berlini kispadra.

2021.10.16 14:24:14

Német labdarúgás R. P.

Gulácsi, Orbán és Szoboszlai kezdőként lépett pályára. A csereként beálló Sallai megsérült.

2021.10.12 23:18:41

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hansi Flick: „Senki sem értené meg Németországban, ha azt mondanánk, 2026-ban leszünk csúcsformában. Természetesen jó, ha vannak hosszabb távú elképzelések, de az eredmény mindig fontosabb – függetlenül attól, hogy klubcsapatról vagy válogatottról beszélünk. Mindig az adott körülmények között elérhető lehető legnagyobb eredmény a cél.”

2021.10.02 17:21:54

Német labdarúgás BALÁZS DÁVID

Szoboszlai Dominik egy perccel a beállása után szögletből adott gólpasszt.

2021.10.02 14:55:11

Német labdarúgás M. D., CS. B.

A Freiburg már harmadik a tabellán • Nyert a Dortmund, vereséget szenvedett a Wolfsburg.

2021.09.27 18:46:42

Német labdarúgás HEGYI TAMÁS

Kicsoda is volt a chemnitziek bombázója? És miért nem hallottunk eddig róla?