Hamburg: Labbadiának tetszik a futballmúlt nélküli próbázó

Vágólapra másolva!
2016.01.06. 09:29
null
Bakery Jatta (jobbra) eddig csak az utcán futballozott, a Bundesligában köthet ki (Fotó: HSV)
A Hamburg szerdán Belekbe utazik edzőtáborozni, de nem tarthat a csapattal egyik próbajátékosa, akinek a jogszabályok szerint tilos elhagynia Németországot – a 17 éves gambiai menekültként érkezett Németországba, futballmúlt nélkül is felhívta magára Bruno Labbadia vezetőedző figyelmét.

Bakery Jatta hazájában, Gambiában az iskolában és az utcán futballozott, majd tavaly nyáron útra kelt, és Németországba utazott, ahol felvették a brémai Lothar Kannenberg Akadémiára – írta a Bild.

Egy játékosügynök megfigyelte, majd beajánlotta Hamburgban, ahol a héten három edzésen vett részt.

„Nagyon meggyőző a srác, jó munkát végzett” – mondta Bruno Labbadia vezetőedző, aki csak azért nem viszi el az első csapattal Belekbe, mert a gambiai ideiglenes menekültstátuszt kapott, és júniusig nem hagyhatja el Németországot.

Jatta így a következő napokat Brémában tölti, aztán várhatóan visszatér a HSV-hez.

„Biztos vagyok benne, hogy Bakery Bundesliga-játékos lesz” – mondta az ügynök a 17 éves próbázóról, akiből az eddig látottak alapján szélső lehet.

Láttunk már hasonlót, a nigériai Jay-Jay Okocha 1990-ben különösebb futballmúlt nélkül egy barátját kísérte el próbajátékra a Borussia Neukirchenhez, az edző mégis őt választotta, miután beszállt a játékba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik