Dortmund: örömteli pillanat, Haller végre meccset játszott!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 19:51
null
Sébastien Haller (szemben) a keddi mérkőzésen (Fotó: AFP)
Néhány nappal azt követően, hogy edzésbe állt, immár mérkőzésen is pályára lépett Sébastien Haller, a Dortmund labdarúgója: a tavaly nyáron hererákkal diagnosztizált, azóta műtéteken és kemoterápiás kezelésen áteső elefántcsontparti támadó a Düsseldorf elleni, 5–1-re megnyert keddi felkészülési meccsen tért vissza.

 

Sébastien Haller a Marbellában lejátszott felkészülési mérkőzés utolsó 17 percére állt be csereként. Pályára lépésekor még csak 2–1-re vezetett a BVB, és ha ő nem is szerzett gólt, jelenlétében társai berámoltak további hármat.

Mint ismert, az elefántcsontparti támadó nyáron igazolt az Ajaxból a Dortmundba, ám még mielőtt mérkőzésen is bemutatkozhatott volna a fekete-sárgáknál, kimutatták nála a daganatos betegséget.

Két műtét és kemoterápiás kezelés következett, majd a hosszú rehabilitációs időszakot követően január másodikán elérkezett az örömteli pillanat: a 28 éves labdarúgó együtt edzhetett dortmundi csapattársaival.

A BVB már a Bundesliga tavaszi rajtján számít rá (a dortmundiak az Augsburg ellen kezdenek január 22-én), de a fő cél az, hogy február közepén, a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntőben legyen Haller százszázalékos állapotban.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Borussia Dortmund (német)–Fortuna Düsseldorf (német, II.) 5–1
(Passlack 5., Adeyemi 32., Schlotterbeck 81., Malen 86., 88., ill. Kownacki 7. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik