Bundesliga: dán védőt igazolt az angol másodosztályból a Köln

Vágólapra másolva!
2022.06.17. 22:36
null
Pedersen a Birminghamből érkezik (Fotó: AFP)
Kristian Pedersen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő 1. FC Kölnhöz igazolt – jelentette be a klub hivatalos honlapján. Az egyszeres dán válogatott balhátvéddel a közelgő európai kupaszereplésre is erősítenek.

 

„Egy álmom válik valóra azzal, hogy a Bundesligában játszhatok. Örülök, hogy az Angliában eltöltött négy év után most kaptam egy olyan lehetőséget, hogy egy ilyen, nagy hagyományokkal rendelkező klubhoz igazolhattam, mint amilyen a Köln is” – nyilatkozott a védő a klub honlapjának.

Kristian Pedersen
nem most debütál Németországban. Pályafutását a dán Ringstedben kezdte, majd a Kögéhez szerződött 2014-ben. Két évvel később bemutatkozott az U21-es nemzeti válogatottban, amelyben összesen 5 mérkőzésen lépett pályára. Ugyanebben az esztendőben, 21 évesen került át az akkor a német másodosztályban szereplő Union Berlinhez. Innen 2.5 millió euróért igazolt át a Championshipbe, ahol a Birmingham színeiben 155-ször lépett pályára, s két gólt szerzett. Mivel a szerződése lejárt, a Köln ingyen szerezhette meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik