Bayern: bejelentették, Lipcséből igazolt védőt a klub – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.02.14. 12:29
null
Dayot Upamecanót 42.5 millió euróért szerezte meg a Bayern (Fotó: AFP)
A Bayern München hivatalos oldalán jelentette be, hogy nyártól a klubban folytatja pályafutását Dayot Upamecano, az RB Leipzig középhátvédje.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Hasan Salihamidzic, a Bayern München korábbi játékosa és jelenlegi sportigazgatója pénteken a Bild érdeklődésére megerősítette, hogy Dayot Upamecano, az RB Leipzig francia válogatott középhátvédje nyáron a bajor klubhoz igazol. Vasárnap délben a bajor klub hivatalosan is megerősítette a transzfert.

A 22 éves francia középhátvéd ötéves szerződést írt alá a Bajnokok Ligája címvédőjénél, azonban a bemutatkozására még várni kell, hiszen csak nyártól szerzi meg a játékjogát a müncheni klub. A Bayern 42.5 millió eurót fizetett napjaink egyik legígéretesebb középhátvédjéért.

Upamecano döntésében közrejátszhatott, hogy a Bayernben jószerével hemzsegnek a francia játékosok, Benjamin Pavard, Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Lucas Hernandez, Bouna Sarr és Tanguy Kouassi is segíthet neki a beilleszkedésben. Érkezésével megoldódhat a középhátvédposzt a bajoroknál David Alaba valószínűsíthető távozása után.

Upamecano 2017 januárja óta futballozik az RB Leipzignél, azóta összesen 139 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. Az előző idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a csapattal. Ebben az évadban 26 tétmeccsen egy gól és egy gólpassz a mérlege, és nagy szerepe van abban, hogy eddig a lipcseiek kapták a legkevesebb gólt (17) a Bundesliga mostani kiírásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik