A szurkolók Hajnal Tamást választották a 13. forduló legjobbjának

Vágólapra másolva!
2008.11.18. 11:37
A szurkolók voksai alapján Hajnal Tamás volt a 13. forduló legjobbja a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így a magyar válogatott játékos a forduló válogatottjába is bekerült a bundesliga.de oldalon indított szavazás alapján. Az eredmény nem meglepő, hiszen a Borussia Dortmund középpályása a hétvégén egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét csapata Frankfurt elleni 4–0-s győzelméből.
Hajnal Tamás (szemben) remeklését nemcsak a társak, hanem a szurkolók is elismerték
Fotó: Imago
Hajnal Tamás (szemben) remeklését nemcsak a társak, hanem a szurkolók is elismerték
Hajnal Tamás (szemben) remeklését nemcsak a társak, hanem a szurkolók is elismerték
Fotó: Imago
Hajnal Tamás (szemben) remeklését nemcsak a társak, hanem a szurkolók is elismerték

A bundesliga.de honlapon minden héten meghirdetett voksoláson a szurkolók Hajnal Tamást, a Borussia Dortmund magyar válogatott középpályását választották a 13. forduló legjobbjának, miután szombaton a Frankfurt ellen lőtt egy gólt és adott három gólpasszt.

Hajnal 44 százalékkal végzett az élen, és csaknem kétszer annyian szavaztak rá, mint a második helyen záró hoffenheimi Chinedu Obasira (23 százalék). A magyar futballista továbbá a forduló válogatottjába is bekerült.

Hajnal a dortmundiak honlapján még a hétvégi meccs kapcsán elmondta, hogy ez a győzelem a csapat diadala volt, és reméli, az ősszel hátralévő négy mérkőzésen még jobban fel tudnak zárkózni a közvetlen élmezőnyhöz, hiszen jelenleg a 6. helyen állnak a tabellán, de csak négy ponnttal vannak elmaradva a 3. Bayern Münchentől.

„A következő fordulóban volt együttesemhez, a Karlsruhéhoz látogatunk, s ez a meccs különösen fontos lesz számomra, hiszen több barátom is játszik a csapatban és szeretnék ellenük is bizonyítani” – fogalmazott Hajnal.

A középpályás a válogatottal kapcsolatban elmondta, hogy Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal megbeszélte: korábbi sérülése miatt nem játszik majd az Észak-Írország elleni szerdai barátságos találkozón.

A Bundesliga 13. fordulójának válogatottja

Kapus
René Adler (Leverkusen)
Kiválóan védett a Ruhr-vidéki rangadón a Schalke ellen. Több bravúrt is bemutatott a német válogatott első számú kapusa, így csapata neki is köszönheti, hogy megszerezte a három pontot és továbbra is vezeti a bajnokságot.

Védők
Philipp Lahm
A Nationalelf balhátvédje kiemelkedő védőmunkát végzett a hétvégén, a támadásokban is segítette csapatát, sőt gólpasszt is adott Luca Toninak.
Neven Subotic (Borussia Dortmund)
A 19 éves, bosnyák-amerikai kettős állampolgárságú futballista védő létére két gólt is fejelt a hétvégén a Frankfurt ellen, így az lett volna a meglepetés, ha kimarad a forduló válogatottjából.
Patrick Owomoyela (Borussia Dortmund)
A korábbi német válogatott védő többször is a frankfurti kapu előtt okozott veszélyhelyzetet. Emellett hátul is kiváló munkát végzett, és a legjobb átlaggal passzolt a hétvégi fordulóban.
Naldo (Werder Bremen)
A brémaiak brazil védője gólt fejelt a Köln ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen
Középpályások
Franck Ribéry (Bayern München)
A francia válogatott középpályás egy híján százszor találkozott a labdával, passzainak több mint nyolcvan százaléka pontos volt a Mönchengladbach ellen (2–2) , ráadásul magabiztosan értékesítette az együttese számára megítélt büntetőt.
Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
A magyar válogatott középpályása egy góllal és három gólpasszal érdemelte ki a forduló legjobbja címet. Vezérletével a Dortmund 4–0-ra kiütötte az Eintracht Frankfurtot.
Marko Marin (Borussia Mönchengladbach)
A „csikók” tehetséges játékosa többször megforgatta és átjátszotta a Bayern München védőit, és remek átadásaival segítette társait.
Carlos Eduardo (Hoffenheim)
A brazil a mezőnybeli párharcainak körülbelül hetven százalékát megnyerte, és átadásai is átlagon felüliek voltak. Góljával szerzete meg csapata a vezetést 1–1 után a Wolfsburg ellen. (Hoffenheim–Wolfsburg 3–2)

Csatárok
Vedad Ibisevic (Hoffenheim)
A bosnyák csatár kiválóan teljesít ebben az idényben. A Wolfsburg ellen is ő szerezte csapata első gólját, így – immár 14 találattal – továbbra is ő vezeti a góllövőlistát.
Patrick Helmes (Bayer Leverkusen)
A német támadó a Schalke elleni rangadón győztes gólt lőtt, ezzel 10 találatnál tart a bajnokságban és a második helyen áll a góllövőlistán hoffenheimi kollégája mögött.


NÉZZE MEG HAJNAL REMEKLÉSÉT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik