Bár a Borussiánál eddig is megbecsülték, a centenárium őt is kötelezi

Vágólapra másolva!
2009.08.06. 12:29
Péntek este fél kilenckor a címvédő VfL Wolfsburg és a VfB Stuttgart mérkőzésével megkezdődik a Bundesliga 2009–2010-es idénye. Mi, magyarok három csapatért is szoríthatunk: a Hertha BSC – immár 13. éve – Dárdai Pállal áll fel, míg Lőw Zsolt az újonc Mainz 05, Hajnal Tamás pedig a Borussia Dortmund színeiben vág neki a második szezonjának. Utóbbival beszélgettünk, többek között arról, hogy a klub fennállásának századik esztendejét illene emlékezetessé tenni…
Hajnal még jobb szezont szeretne
Hajnal még jobb szezont szeretne
Fotó: Imago
Hajnal még jobb szezont szeretne
Hajnal még jobb szezont szeretne
Hajnal még jobb szezont szeretne
Fotó: Imago
Hajnal még jobb szezont szeretne

– Mit vár jobban, a Köln elleni szombati idénynyitót vagy a Svédország elleni, szeptember ötödikei világbajnoki selejtezőt?
– Mivel mindig a soron következő összecsapás foglalkoztat, egyelőre a Köln elleni meccs jár a fejemben – felelte Hajnal Tamás a szerdai két edzés között. – Ez persze nem jelenti azt, hogy ne várnám már a selejtezőt is, sőt… Persze a svédek előtt még a románokkal is játszunk egy fontos mérkőzést, úgyhogy jobban teszem, ha egyelőre nem rágódom azon, mi lesz szeptember ötödikén.

– Akkor maradjunk a hétvégénél! Kedvezőbb helyzetet nehéz elképzelni: hazai pályán fogadják a bajnokaspiránsnak éppenséggel nem nevezhető Kölnt.
– Nem venném a bátorságot arra, hogy kijelentsem, ez ideális helyzet. Annak ellenére sem, hogy valószínűleg nehezebb dolgunk lenne, ha a Bayern München otthonában kellene pályára lépnünk. Mielőtt bárki is előre elkönyvelné a három pontunkat, emlékeztetném: ez a világ egyik legerősebb bajnoksága, így az a csapat, amelyik tagja a Bundesliga mezőnyének, valóban a legjobbak közé sorolandó. Arról nem beszélve, hogy ez lesz az első meccs. Hiába előzte meg számos felkészülési találkozó, valójában itt kapunk választ arra a kérdésre: milyen állapotban vagyunk? Persze győzni akarunk, ez nem kérdés.

– Van ok a bizakodásra?
– Úgy érzem, van. A keretünk lényegében együtt maradt, csupán egy-két labdarúgó távozott, akik pedig érkeztek, úgy tűnik, erősségei lehetnek a Dortmundnak. Az mindjárt az elején kiderül, hogy két, rosszabb esetben három kulcsemberünk nélkül mire megyünk, hiszen a csapatkapitányunk, Sebastian Kehl és Dédé biztosan nem játszhat, és a kapusunk, Roman Weidenfeller is sérült. Látja, már csak ezért sem állíthatom, hogy ideális a helyzetünk.

– A tesztmeccsekről szóló beszámolók szerint jó formában van.
– Magam is úgy érzem, hogy az elmúlt hetekben jól ment a futball. A tervezett munkát elvégeztem, az erőnlétem megfelelő, bízom benne, hogy ez a tétmeccseken is megmutatkozik.

– Első dortmundi évében harminc bajnokin öt gólt szerzett. Bravúr lenne, ha a másodikat jobb mutatókkal zárná?
– A gólok, illetve a gólpasszok számán feltétlenül javítani akarok. Az elmúlt idényben tizenegy asszisztot adtam, erre büszke is voltam, de az idén többször szeretném kihagyhatatlan helyzetbe hozni társaimat.

A HAJNAL TAMÁSSAL KÉSZÜLT INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik