Hajnal jobban érzi magát irányítóként, a csapat pedig jobban teljesít

Vágólapra másolva!
2008.09.28. 10:03
Jó napja volt a magyar középpályásoknak a Bundesliga szombati játéknapján. Huszti Szabolcs szabadrúgásgóljával a Hannover a bajnok Bayern Münchent verte meg, a Dortmund Stuttgart elleni háromgólos győzelmét pedig Hajnal Tamás gólja és gólpassza alapozta meg.
Ha egyszer elsül az a Hajnal-jobbos...
Fotó: Imago
Ha egyszer elsül az a Hajnal-jobbos...
Ha egyszer elsül az a Hajnal-jobbos...
Fotó: Imago
Ha egyszer elsül az a Hajnal-jobbos...

Hajnal Tamás első gólját lőtte a Dortmund mezében bajnoki mérkőzésen, a magyar középpályást edzője ezúttal irányítóként játszatta, ami jót tett mind a magyyar válogatott játékosnak, mind a csapatnak.

Hosszúnak tűnt, hogy hat fordulót kellett várnia az első bajnoki góljára?
– Szerencsére a Szuperkupában és a Német Kupában szerzett gólom miatt nem tűnt olyan soknak.

Az egyik német lap ünnepnapra valónak nevezte a gólját.
– Állítólag tényleg szép volt, de még nem láttam a televízióban. Most meg valamiért nincs előttem. Sok minden történt a meccsen, nem maradt meg minden mozzanat tisztán. Jó lenne látni a képeket.

Úgy tűnik, élvezte, hogy a két csatár mögött futballozhatott.
– Sokkal jobban éreztem magam, mint a védelem előtt. Többször mehettem előre, több támadásbefejezéshez is odaértem, a gól meg a nap megkoronázása. Talán nem túlzás azt mondani, az egész csapat is jobban teljesített ebben a felállásban. Többen is megjegyezték ezt a mérkőzés után, és remélem, így is marad.

Befolyásolta a teljesítményét, hogy személyi menedzsere, Marc Wilmots a hét közepén azt nyilatkozta, ha továbbra is védekeznie kell, jobb, ha távozik?
– Biztosan. Sokat beszélgettünk a kérdésről, és egyikünk sem volt igazán elégedett a helyzetemmel. Az ilyen esetekhez meg hozzátartozik, hogy az ember véleményt mond, ha nem tetszik neki valami. Természetesen szalonképesen, mindenki által elfogadható formában.

Dacreakció volt, hogy „tessék, álomszerepkörömben futballozhatom, most aztán megmutatom”?
– Inkább a Hertha elleni kupameccsen volt meg bennem ez az érzés. Akkor talán túl nagy nyomás alá helyeztem magam, ezért nem nagyon ment a játék. Most csak élvezni akartam a futballt. Megmutattam, hogy itt inkább a csapat hasznára lehetek, de ez persze nem számít. Mindig a csapat érdeke a legfontosabb, és nekem ott kell játszanom, ahol többet tudok segíteni a győzelem kiharcolásában.

HAJNAL TAMÁS GÓLJA A DORTMUND–STUTTGART MECCSEN



HUSZTI SZABOLCS GÓLJA A HANNOVER–BAYERN MÜNCHEN MECCSEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik