Lapértesülések szerint Fred Rutten váltja Huub Stevenst a HSV-nél

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 22:07
A Die Welt című lap információi szerint Fred Rutten váltja a nyáron távozó Huub Stevenst a Hamburger SV kispadján. A holland szakember jelenleg a Twente Enschede kispadján ül.
Fred Rutten a Twente kispadjáról a Hamburgéra ülhet át
Imago
Fred Rutten a Twente kispadjáról a Hamburgéra ülhet át
Fred Rutten a Twente kispadjáról a Hamburgéra ülhet át
Imago
Fred Rutten a Twente kispadjáról a Hamburgéra ülhet át

Három jelöltről lehetett tudni, akik esélyesek voltak arra, hogy a családi okok miatt Eindhovenbe visszatérő Huub Stevens helyére üljenek: Fred Rutten (jelenleg Twente), Bruno Labbadia (Greuther Fürth), valamint Jürgen Klopp (Mainz) jött szóba Hamburgban.

A Die Welt értesülései szerint a Hamburg vezetői már eldöntötték, hogy melyikük legyen az utód, és állítólag ők Fred Rutten mellett tették le voksukat.

A 45 éves vezetőedző jelenleg a Twente Enschede alkalmazásában áll, és a holland klubhoz 2009-ig köti szerződés. A német egyesület azonban kivásárolja őt, az ára félmillió euró.

A németül kiválóan beszélő Rutten pályafutását a Twenténél töltötte, 1979 és 1992 között 235 mérkőzésen lépett pályára az Eredivisiében. Visszavonulása után sem lett hűtlen a német határtól mindössze húsz kilométerre fekvő város elsőszámú klubjához, 1993 és 1999 között másodedzőként, 1999 és 2001 között vezetőedzőként dolgozott ott.

Később Eindhovenbe távozott, ahol Guus Hiddink munkáját segítette, majd 2006-ban visszatért a Twentéhez. A csapattal januárban a negyedik helyen állt, ám utána ötből négy meccset elvesztett, és visszacsúszott a nyolcadik helyre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik