Koller a Monacóhoz szerződött

Vágólapra másolva!
2006.06.05. 19:54
Címkék
Jan Koller, a cseh labdarúgó-válogatott csatára ötévnyi németországi légióskodás után a francia AS Monacóhoz igazolt. A harminchárom éves játékos két évre, 2008. június 30-ig írt alá új csapatához.
Jan Koller 2008 nyaráig írt alá a Monacóhoz
Jan Koller 2008 nyaráig írt alá a Monacóhoz
Jan Koller 2008 nyaráig írt alá a Monacóhoz
Jan Koller 2008 nyaráig írt alá a Monacóhoz
Koller az elmúlt öt szezonban a német Borussia Dortmund együttesében szerepelt, de lejárt a szerződése és a távozás mellett döntött.

A harminchárom éves támadó az idei szezonban mindössze kilenc meccsen lépett pályára és csupán négy gólt lőtt, ugyanis még az ősszel keresztszalag-szakadást szenvedett.

Hiányoztak is a cseh válogatott alapemberének a góljai a Dortmundnak, ugyanis a csapat a bajnokságban csupán a hetedik helyen végzett.

A kétszázkét centiméter magas játékos 2001-ben tíz és fél millió eruróért érkezett a belga Anderlecht gárdájától. A Dortmund ezzel az üzlettel nagyon rosszul járt ugyanis a csatár szerződése lejárt, így most ingyen távozhatott.

Koller a Németországban eltöltött öt év alatt százötvennyolc meccsen lépett pályára a sárga-feketék mezében és ötvenkilenc gólt szerzett.

NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
A Monaco a cseh támadó leigazolásával már a második nagyobb igazolását is végrehajtotta, hiszen korábban már megszerezte Jerko Lekót a Dinamo Kijevtől.

A hercegség gárdája a 2005/2006-os bajnokságban a tizedik lett, és ezt mindenképpen felül akarják múlni a következő szezonban. Ezt az is jelzi, hogy edzőnek leigazolták Bölöni Lászlót.

Koller egyébként tagja, sőt alapembere a pénteken rajtoló németországi világbajnokságon résztvevő cseh csapatnak is, amely a csoportküzdelmek során az Egyesült Államokkal, Ghánával, és Olaszországgal küzd majd meg a továbbjutásért.

A csatár egyébként eddig hatvannyolcszor szerepelt a nemzeti csapatban és eddig negyvenkétszer talált be az ellenfelek hálójába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik