Kisvárda: Keserü a klub célkeresztjében – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.06. 21:04
null
A veterán csatár már nem számít kirobbanthatatlannak az FCSB kezdőcsapatából (Fotó: AFP)
Román sajtóhírek szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda szerződtetné a magyar gyökerekkel is rendelkező, 47-szeres román válogatott Claudiu Keserűt, aki már nem számít kirobbanthatatlannak az FCSB kezdőcsapatából. 


A két román játékost, Claudiu Bumbát és Andrei Peteleut – igaz, ahogy arról beszámoltunk, előbbit átirányíthatják az NB III-as csapatához – is foglalkoztató Kisvárda a sport.ro szerint kiszemelte az FCSB veterán támadóját, a 35 esztendős Claudiu Keserűt.

A román sportportál úgy tudja, a bukaresti gárda vezetőedzője, Gigi Becali már nem Keserűvel, hanem fiatalokkal, mint például a 19 éves Ianis Stoicával képzeli el a kezdőcsapatot. A klub hasonló okokból hétfőn már szerződést bontott a másik tapasztalt játékossal, Constantin Budescuval, aki a liga átlagánál magasabb fizetést vitt haza.

Keserűnek az is kapóra jöhet, hogy Kisvárda mindössze 180 kilométerre fekszik Nagyváradtól, a játékos szülővárosától, ahol a családja jelenleg is lakik.

A játékpercek hiánya miatt a román válogatottnál is mellékvágányra – lemaradt arról, hogy novemberben behívják az Izland és a Liechtenstein elleni vb-selejtezőre – kerülő csatár korábban a Ludogorecben, a Bastiában, az Angers-ben és a Nantes-ban is futballozott.

Mint ismert, korábban szóba került, hogy Adrian Mutu lehet a Kisvárda vezetőedzője, ám a klub megerősítette posztján a csapat irányításával ősszel ideiglenesen megbízott Erős Gábort. Feltehetőleg a korábbi román kiválóság hatással lehetett volna honfitársa döntésére.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Rafal Makowski (lengyel, Slask Wroclaw – Lengyelország), Claudiu Keserü (román, FCSB – Románia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Lucas (DVTK)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Andrei-Ionut Peteleu
(román, Sepsi – Románia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik