Kós Hubert az edzője sokkoló bejelentéséről; Exkluzív interjú Dirk Kuyttel

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 23:15
null

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

Csütörtökön kezdődik Debrecenben a női kézilabda olimpiai selejtező. Négyoldalas mellékletünkben Pálinger Katalint, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnökét kérdeztük többek között arról, három olimpiát megjáró kapusként szokott-e motiváló beszélgetéseket folytatni a jelenlegi kerettagokkal. Az olimpiai ezüstérmes korábbi válogatott szerint „motiválni senkit sem kell, az olimpiánál nincs nagyobb motiváció. Amúgy sem vagyok híve annak, hogy a vezetők beszédeket tartsanak, mert szerintem a hitelesség rovására megy. Ha mégis, akkor próbálok úgy beszélni, mint egykori játékos.” Hozzátette, „különleges torna lesz ez a lányok életében, hatalmas a tét, de inkább lehetőségként kell felfogniuk, amit meg kell ragadni”.

Javában zajlik az országos úszóbajnokság, Kós Hubert azonban nincs ott a Duna Arénában, hiszen ezen a héten San Antonióban versenyez ötvenes medencében. Az amerikai egyetemi bajnok sportolót edzője, Bob Bowman bejelentéséről is faggattuk, aki úgy döntött, átteszi a székhelyét Texasba. „Előző nap már hallottam ilyen híreket, de senki sem tudott semmi biztosat – elevenítette fel a történteket Kós. – Én azt hittem, Bob azt jelenti be, hogy befejezi, és Párizs után nem edzősködik tovább. Arra nem számítottam, hogy Texasban folytatja. Kétségkívül sokkoló bejelentés volt, főleg, hogy mindez az olimpia évében történt. Egy biztos: mindez semmit sem változtat a párizsi felkészülésemen.”

Exkluzív interjút adott lapunknak Dirk Kuyt korábbi 104-szeres holland válogatott futballista, aki pályafutása során megfordult többek között a Feyenoordban, a Liverpoolban és a Fenerbahcéban is. A 43 éves sportember Csepregi György sportigazgató hívására elvállalta a belga Beerschot szakmai irányítását, és az élvonalba vezette az együttest. Kérdeztük edzői példaképeiről is, és azt felelte: „Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen szakemberekkel dolgozhattam együtt. Louis van Gaal és Rafael Benítez nálam benne van a top háromban, a harmadik, akit kiemelnék, Bert van Marwijk. A Feyenoordnál és a holland válogatottnál is volt edzőm, a dél-afrikai vb-n vele jutottunk el a döntőig. Zseniális stratéga volt.”

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik