Videó: amikor 24 passzos támadásból lőtt gólt Cambiasso

2020.04.13. 14:53
null
Esteban Cambiasso és Maxi Rodríguez a különleges gólt ünnepli (Fotó: AFP)
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal ismét egy világbajnokságra nyitunk ablakot, és megnézzük azt a gólt, amelyet az argentin Esteban Cambiasso lőtt 2006 nyarán a vb-történelem egyik leghosszabb „altatása” után.

Lionel Messi számára is emlékezetes az Argentína–Szerbia-Montenegró csoportmérkőzés a 2006-os németországi világbajnokságról, hiszen csereként beállva, nem egészen 19 évesen, mindössze tizenhárom percnyi világbajnoki szereplés után belőtte élete első vb-döntős gólját, de előtte még adott egy gólpasszt Hernán Crespónak.

A gelsenkircheni meccs legmaradandóbb attrakcióját az első félidő hozta. Messi még a kispadon ült, a később 6–0-ra nyerő argentinok még csak eggyel vezettek, amikor a 31. percben Esteban Cambiasso 24 passzból felépülő argentin adogatást követően lőtt a szerb kapuba! Az argentinok jó ideig a szerb védelem jobb oldalát passzírozták, aztán villámgyorsan kihasználták a középen megnyíló üres területet.

CAMBIASSO GÓLJA – átkattintással

ÉS EGY KICSIT BŐVEBBEN – szintén átkattintással

Az alábbi, a gólt alaposabban körüljáró videóban felbukkan Maxi Rodríguez hatalmas gólja is, amellyel eldöntötte a Mexikó elleni nyolcaddöntőt, Lionel Messi bevezetőben említett első vb-találata, majd miután végigszámoltuk a kilenc játékos bevonásával előadott 24 passzt, és megcsodáltuk Cambiasso eksztatikus gólörömét, láthatjuk őt egy számára sokkal szomorúbb pillanatban is – a németek elleni negyeddöntő végállomást jelentő tizenegyespárbajában…

(A korábban az Argentinos Juniorsban, az Independientében, a River Plate-ben és a Real Madridban is futballozó Esteban Cambiasso az Internazionale játékosaként érkezett a 2006-os vb-re, és további nyolc évig a fekete-kékek labdarúgója maradt: Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot, összesen öt olasz bajnoki címet, négy Olasz Kupát, három Olasz Szuperkupát nyert. Ezt követően egy idényt lehúzott az angol Leicester Cityben – a klub szurkolói az év játékosának választották –, végül kettőt a görög Olympiakoszban, amellyel kétszer újra bajnok lett. Az intelligens, sokoldalú, ballábas középpályás 2017 őszén 37 évesen vonult vissza, 52 válogatott mérkőzésén öt gólt szerzett.)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek