M. B.
2023.09.29 13:15 Frissítve: 2023.09.29 13:29

Ukrajna: alkohol miatt kómába esett a Kisvárda egykori légiósa

Súlyos állapotban került kórházba az ötvenszeres ukrán válogatott Artem Milevszkij, a Kisvárdán is megforduló egykori középcsatár alkoholizmussal küzd és kómába esett – írja a Football24.ua ukrán futballportál.

Artem Milevszkij egy Ferencváros elleni mérkőzésen (Fotó: Micheller Szilvia)

Az ukrán portál Milevszkij barátja, Olekszandr Alijev Instagram-történeteire hivatkozva arról számolt be, hogy a Dinamo Kijevvel korábban négyszeres ukrán bajnok és kupagyőztes labdarúgó állapota nagyon súlyos, de az orvosok mindent megtesznek a megmentéséért. A kezelések költségeit korábbi klubjának elnöke és tulajdonosa, Ihor Szurkisz állja. 

Egy másik ukrán portálnak, az Obozrevatelnek Milevszkij egykori csapattársa, Goran Popov nyilatkozott az egykori csatár helyzetéről. Az északmacedón korábbi balhátvéd elmondta, hogy Milevszkij pályafutását végigkísérték az alkoholproblémák, és látványosan nem tudott bánni a pénzzel. Popov azt ajánlotta a csapattársának, hogy magas fizetését fektesse ingatlanokba.

„Amikor józan volt, egyetértett velem, azt mondta, hogy »Goran, igazad van«, de részegen teljesen kifordult magából. 15-20 fős társaságokkal ment be éttermekbe, és mindenkinek ő fizette a fogyasztását, nem tűrhette, hogy más tegye meg ezt. Ő a barátom és mindig készen állok arra, hogy segítsek neki, de az elmúlt hat-nyolc hónapban mindenkitől eltávolodott és nem lehetett elérni” – nyilatkozta Goran Popov.

Ukrán sajtóhírek szerint Milevszkij – aki 2018-ban 11 tétmeccsen lépett pályára a Kisvárdában – nagyon nehezen tudta feldolgozni pályafutása végét, majd a háború kitörése után tovább súlyosbodtak az alkoholgondjai és napi szinten lerészegedett. Az egykori támadó a megsegítésére irányuló kísérleteket figyelmen kívül hagyta és mindenkivel megszakította a kapcsolatot – így esett végül kómába s került súlyos állapotban kórházba.

 

 

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.

2023.12.07 13:31:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Finy Petra Almás pite című mesegyűjteményének A titkos focista című fejezete eleveníti fel az edző alakját.

2023.12.04 18:38:42

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiek ráadásul a Dinamo ellen diadalmaskodtak Stefanescu két szép góljával.

2023.12.04 00:02:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Henry Kissingernek a játékról is volt véleménye, mint mondta, látott annyi meccset, hogy lehessen. Különösen azokat a futballistákat tisztelte, akik újat hoztak a posztjukon, magasabb szintre emelték. Ebben a körben Franz Beckenbauer volt nála az első, aki a védelem vezéreként képes volt támadó jelleget adni a szerepének.