Totti előbb belőtte, majd kihagyta a büntetőt

2010.08.01. 21:22
Döntetlent (1–1) hozott a Roma és a házigazda Paris Saint-Germain vasárnap esti mérkőzése a párizsi klub megalapításának 40. évfordulója alkalmából felélesztett hagyományos párizsi labdarúgótornán. A serleget a délutáni mérkőzésen a Portót legyőző Girondins Bordeaux vitte haza.

A Francesco Tottival, Mirko Vucsiniccsel, Simone Perrottával felálló Roma kezdte nagyobb lendülettel a mérkőzést a párizsi Parc des Princes-ben, az első tíz percben Vucsinics kétszer is helyzetbe került. Ebben az időszakban Grégory Coupet volt a franciák legjobbja, a kapus mindent védett – arról nem tehetett, hogy az egyik helyzetnél vele ütköző honfitársát, a Romát szolgáló Jérémy Menezt le kellett cserélni. A legnagyobb hazai helyzetnél Guillaume Hoarau fejelt, a római középpályás, Leandro Greco a gólvonalon mentett.

A második félidő pokolian kezdődött a párizsiak szemszögéből: az első akciónál John Arne Riise bal oldali beadása kiváló helyzetben találta Grecót, aki az ellenfél kapuja előtt is feltalálta magát – vezetett a Roma. Kisvártatva Makonda szabálytalankodott Vucsiniccsel szemben a büntetőterületen belül, a büntetőt Totti elsőre berúgta, ám társai beszaladtak a 16-osra, emiatt a játékmesternek újra kellett rúgnia – és másodjára Coupet már védett.

Nem adta fel a PSG sem, a 63. percben Bodmer a lécre lőtt, Nené közeli labdáját Bertagnoli védte. A lefújás előtti pillanatokban Ludovic Giuly és Jean-Eudes még elpuskázta helyzetét, aztán az elkeseredett egyenlítési kísérletek csak-csak eredményre vezettek: a 94. percben Maurice labdáját Hoarau befejelte.

A párizsi tornát 1957-ben írták ki először – annak idején az Újpesti Dózsa többször is részt vett rajta –, ám az utóbbi 17 évben anyagi okokból nem rendezték meg. A mostani „újraélesztéssel" a PSG megalapításának 40. évfordulója előtt tisztelgett a francia főváros.

FELKÉSZÜLÉS
TOURNOI DE PARIS, VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEK
Paris Saint-Germain (francia)–Roma (olasz) 1–1
G: Hoarau (94.), ill. Greco (46.)
Bordeaux (francia)–Porto (portugál) 2–1
G: Ayité (58.), Ciani (84.), ill. Walter (29.)
A VÉGEREDMÉNY 
1. BORDEAUX 2 1 1 3–2
4
2. PARIS SG 2 1 1 2–1
4
3. ROMA 2 2 2–2
2
4. PORTO 2 2 1–3
0
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek