A Topolya döntetlent játszott a Crvena zvezda otthonában!

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.09.04. 19:55
null
Fotó:hotsport.rs
A hazai bajnoki meccsen öt éve veretlen Crvena zvezda otthonában 1–1-et játszott a Topolya a szerb Szuperliga 10. fordulójában.

SZERB SZUPERLIGA
10. FORDULÓ
Crvena zvezda–Topolyai SC 1–1 (1–1)
Belgrád, Rajko Mitics Stadion, 3000 néző. V: N. Szimovics
Crvena zvezda:
Borjan – Dragovic, Milunovics, Erakovics – Azarov (G. Kanga, a szünetben), Kangwa (El Fardou, 87.), Szrnics (V. Nikolics, 78.), Gobeljics – Katai, Pesics (K. Coulibaly, 71.), Bukari (I. Mustapha, 78.). Vezetőedző: Milos Milojevics
TSC:
V. Ilics – N. Petrovics (Antonics, 65.), Calusic, Sztojics, Cvetkovics – Kuveljics (Tomanovics, 65.), Sztojkovics – Miloszavljevics, Djakovac, Jovanovics (Sztanojev, 74.) – Ratkov (Vukics, 56.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: V. Ilics (45+2. – öngól), ill. Jovanovics (42.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés elején Josip Calusic játszott egy kicsit a vendégszurkolók idegeivel, amikor röviden gurította haza a labdát, de Veljko Ilics résen volt, s a kapus megelőzte Pesicset, akinek nem sok kellett volna, hogy elcsípje a labdát.

A vendégek nem játszottak alárendelt szerepet, amit az is bizonyít, hogy az első kaput eltaláló lövés Nikola Kuveljics nevéhez fűződött a hetedik percben, de nem okozott gondot Milan Borjannak, aki egy szép vetődés után ölelte magához a labdát. A 15. percben Nemanja Sztojics mentett nagyot, amikor önfeláldozó és akrobatikus módon belevetődött Szlavoljub Szrnics lövésébe. Az első húsz perc legnagyobb helyzetét a hazaiak hagyták ki: a 18. percben Katai szerzett meg egy labdát a bal oldalon, hajszálpontosan ívelt középre, s a második hullámból érkező Kings Kangwára senki nem figyelt, ő pedig hét méterről fejelte, s a labda a bal kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

A 36. percben hatalmas helyzetet hagyott ki Petar Ratkov, miután Milos Cvetkovics hajszálpontos beadását öt méterről, senkitől sem zavartatva fejelte kapura, de Milan Borjan nagyot védett. A szöglet után Ifet Djakovac rosszul találta el a kipattanót, azonban így pont a jobb lábára került a labda, s nem is gondolkozott, húsz méterről azonnal lőtt, Borjan újabb bravúrt mutatott be.

Három perccel a félidő vége előtt Irakli Azarov ügyetlenkedett a jobb oldalon, Ratkov szépen szerelte, majd az üres területre érkező Szasa Jovanovicshoz passzolt, aki 13 méterről kilőtte a jobb felső sarkot, megszerezve ezzel első gólját a TSC mezében.

Az egyperces bírói ráadás már letelt egy perce már lejárt, amikor Alekszandar Katai adott be egy szabadrúgást, amit Nemanja Milunovics fejelt kapura, Veljko Ilics rosszul számolta ki a labda ívet, s az végül a kapufáról a lábára esett, onnan pedig a gólvonal mögé pattant. Hatalmas pótyagóllal egyenlített a Crvena zvezda...

A 61. percben Katai egy szép csel után 14 méterről lőhetett, de a vendégek szerencséjére az északi lelátóra lőtte a labdát, ahol éppen akkor már két perce tűzijáték zajlott, ugyanis így – az 59. percről – ünnepelték a stadion 59. születésnapját.

Egy perccel később Guélor Kanga cselezgetett a vendégek tizenhatosán belül, s végül Osman Bukari elé került a labda, aki lövésre szánta el magát, s a labda a lécen csattant. Zsarko Lazetics, a TSC edzője Szasa Tomanovics és Goran Antonics pályára küldésével igyekezett megerősíteni a védelmet, s ez sikerült is neki, ugyanis a hazaiak hiába játszottak mezőnyfölényben, nagy helyzetet nem tudtak kialakítani mintegy negyedórán keresztül.

A 80. percben Katai adott be a bal oldalról, s Coulibalynak sikerült a legmagasabbra ugrania, de Veljko Ilics résen volt, és magához ölelte a labdát. Négy perccel a rendes játékidő letelte előtt a hazaiak tizenegyest reklamáltak, de a játékvezető úgy ítélte meg, egyik topolyai játékos sem ért kézzel a labdához a tizenhatoson belül, és a VAR-szoba sem jelzett, hogy a játékvezető nézze meg az esetet.

A TSC tíz mérkőzésén 17 pontot gyűjtött, s a negyedik helyen áll, a Zvezda húsz ponttal vezeti a bajnokságot, de a belgrádiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A Topolya a következő fordulóban a lazarevaci Kolubarát fogadja a TSC Arénában. 1–1

PERCRŐL PERCRE



90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!


90+5. perc Katai és Erakovics is lemarad a kapu előtt Mustapha bal oldali, ballábas beadásáról.

90+4. perc Arandel Sztojkovics Mustapha ellökéséért, Veljko Ilics időhúzásért kap sárga lapot.

90+3. perc Kanga szabadrúgását nyolcról a kapu elé fejeli Katai, Ilics eléri a labdát a bevetődő Coulibaly elől, majd ápolást kér. Kellett most egy kis lökés Tomanovics mestertől...

90+1. perc MEGÚSZTA A TSC, Katai öt méterről, kissé balról nem fejeli kapura El Fardou mesteri beadását, Kanga elé fejeli a labdát inkább... de hosszan, a labda elgurul a bal alsó sarok mellett.

Négy perc a ráadás.

87. perc Ilics eléri Erakovic bal oldali, jobblábas beadását, de Katai éppen csak nem tudott belefejeli a kapus előtt a labdába...

84. perc Jobb híján ívelgetnek már a hazaiak, de remekül áll a lábán az immáron öttagú vendégvédelem.

80. perc Helyzet, Katai az ötös bal sarkáról jobbal lágyan középre emeli a labdát, Coulibaly a bal alsóba fejelne, de vetődve fogja a labdát Ilics.

75. perc Nagyon nyomnak a hazaiak, de meddő a fölény. Kanga jobb oldali beadását hétről Ilics elé fejeli Katai.

74. perc Jug Sztanojev beáll a volt csapata ellen, Jovanovicsot váltja.

65. perc Szasa Tomanovics és Goran Antonics be, és Kuveljics és Petrovics le.

62. perc
Katai passzát Bukari jobbal kapura teszi 15-ről, középről, vetődve eléri a labdát a jobb alsó előtt Ilics!

61. perc Kanga megindul, két csel után Bukari elé passzol, aki jobbal a léc fölé pazarolja a ziccert az ötös jobb sarkának előteréből, 10 méterről.

59. perc Tűzijáték a 59 éves stadion tiszteletére.

59. perc Kanga ballal nagyon a léc fölé lő ugyanonnan, Bukari jobbról jövő, jobblábas, lapos passza után.

58. perc Katai jobbal milliméterekkel lő a jobb alsó mellé középről, 17-ről.

56. perc Sztefan Vukics be, Ratkov le, ékcsere.

53. perc Sztrahinja Erakovics ellöki Cvetanovicsot, sárga lap a hazai bekknek.

50. perc Djakovac nem lő jobbal kissé balról, 14-ről, passzol Jovanovics felé, de nagyon rosszul.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Guékor Kanga
be, Azarov le a hazaiaknál.


Születésnap


PECH. Ilics tavaly éppen a CZ-től került Topolyára.

Jug Sztanojev két éve igazolt a belgrádiaktól a TSC-hez.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Mirko Ivanics 5
Alekszandar Katai 4
Milan Pavkov 4
Veljko Szimics 4
Nenad Lukics 2

Egy kis örökmérleg: 9 mérkőzés, 8 belgrádi és 1 topolyai sikerrel, 30, ill. 8 rúgott góllal.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. PERC EGYENLŐ, Katai jobb oldali szabadrúgását Milunovics az ötös bal sarkáról a kapu túlsó sarkába fejelné... de a labda a kapufán csattan, azonban a bal alsó előtt elvetődő VELJKO ILICS lábáról a kapuba pattan. Hihetetlen öngóllal 1–1!

45+1. perc Sárga lap Nikola Kuveljicsnek Szrnics akasztásáért.

42. PERC VEZET A TOPOLYA! Ratkov labdát szerez a bal szélen Azarovtól, kiugratja SZASA JOVANOVICSOT, aki kissé balról, 13 méterről nagy erővel a rövid felső sarokba lő. Jobbal, a tétova Dragovic elől. 0–1!

41. perc Egy eladott labda után Katai a jobb alsó mellé lő 17-ről, középről.

37. perc Bukari jobb oldali beadását hatról a léc fölé fejeli Pesics.

36. perc A szöglet után ballal rosszul találja el a labdát 21-ről, középről Djakovac, de jobbal nagy erővel a bal alsóba lőne, de vetődve véd a kapus... a kipattanó Kuveljicsé, aki jobbal az ötös jobb sarkáról feladja a labdát a kapusnak!

36. perc Helyzet, Cvetkovics jobb oldali beadását a bal felsőbe fejelné ötről Ratkov, de nagyot véd a hazai kapus, Borjan.

35. perc Hosszas rendezkedés, Katai az ötösre íveli a szabadrúgást, Erakovics meg a kapus kezébe fejeli a labdát. Csemege.

33. perc Nemanja Sztojics kap sárga lapot Pesics megrúgásárt. Az ék közben majdnem letépte a védőről a nadrágot.

30. perc Hatvan százalékban a hazaiaknál a labda, háromszor lőttek kapura, egyszer a kapu felületére, 1/1 ez a mutató a másik oldalon.

Nincs nagy iram, de nem is tudja így szétfutni a CZ a vendégvédelmet.

22. perc Pesics remek passzát kissé balról jobbal, 13 méterről az ötösön álló Petkovicsba rúgja Katai. Újabb ziccer, újabb nagy mentés.

17. perc Katai szerzett meg egy labdát Sztojics előtt, a bal oldalról adott középre, és a második hullámból érkező Kangwa hét méterről senkitől sem zavartatva fejelt, a labda a bal kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

15. perc Szrnics ballábas, 14 méteres lövését akrobatikus mozdulattal, előrevetődve blokkolja a kapu előtt Sztojics!

12. perc Katai jobb oldali szögletét kifejeli az érkezők elől Kuveljics, az ismétlést nagyon rosszul találja el fejjel az ötösön Erakovics.

11. perc Calusic szépen lép be Pesic elé az ötös előtt, és elviszi balra a labdát, Szrnics emelése után.

7. perc Mezőnyharc, majd ballal a jobb felső felé lő kissé balról, 19-ről Miloszavljevics, de vetődve fogja a labdát a hazai kapus.

2. perc Sztojics szereli a 16-os bal sarka előtt Bukarit.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta sötétkékben.

1963-ban a Rijeka ellen játszotta a C. zvezda itt az első meccset, 2:1-re nyertek akkor a belgrádiak.

Kis ünnepség a meccs előtt, 59 éves a stadion, gyerekkórus énekel egy jót.

Legutóbb fontos győzelmet aratott odahaza a Topolya.

„A Crvena zvezda és a Partizan elleni mérkőzés valamennyi csapat számára futballünnep. A Zvezda öt éve veretlen hazai pályán a bajnokságban. A játékosaimtól azt kérem, próbálják meg élvezni a meccset, és amennyire lehet, a saját futballunkat játsszuk” – mondta sajtótájékoztatóján Zsarko Lazetics, a Topolya vezetőedzője.

A Ferencvárossal azonos Európa-liga-csoportban szereplő belgrádi együttes sorozatban öt bajnoki címet söpört be, s jelenleg is a táblázat élén áll.

SZERBIA LEGJOBB CSAPATA, a Crvena zvezda otthonában lép pályára vasárnap este a Topolyai SC a Szuperliga 10. fordulójában.

A hazai bajnoki meccsen öt éve veretlen Crvena zvezda otthonában játszik a Topolya a szerb Szuperligában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CZ–TOPOLYA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik