H. Á. 2019.11.27 08:38 Frissítve: 2019.11.27 09:33

Svédország: kiderült, mit jelentett Ibrahimovic keddi posztja

„Zlatan Ibrahimovic kedden reggel megnyomta a közzététel gombot, és egész Svédország bepörgött” – így kezdődik az Aftonbladetben a 38 éves svéd csatárral készített nagyinterjú, amelyben beszámol a lap arról, hogy mit is jelentett valójában Ibrahimovic kedd reggel posztolt rejtélyes bejegyzése, amelyben a Hammarby zöld-fehér meze volt látható a hátán a támadó nevével: Ibrahimovic közel 25 százalékos tulajdonrészt szerzett a klubban.

 

Ibrahimovic új klubja mezével(Fotó: AEG)

A svéd lap telefonon érte el Ibrahimovicot, aki hosszú interjút adott a lapnak, amelyből kiderült a rejtélyes keddi bejegyzés megoldása. A Los Angeles Galaxytól távozó támadó elárulta, hogy nem lesz a Hammarby játékosa, ugyanakkor nagyjából 25 százalékos tulajdonrészt vásárol a klubban.

Az üzlet létrejötte elsősorban az AEG konzorciumnak köszönhető, amely a Galaxynak és a Hammarbynak is résztulajdonosa volt. Ibrahimovic megvásárolta a Hammarby 47 százalékos részesedésének a felét, így csaknem 25 százalékban ő lett a svéd élvonalban szereplő csapat tulajdonosa.

„Miután a Galaxyban játszottam, ott jó kapcsolatba kerültem az AEG képviselőivel, és lehetőségem nyílt rá, hogy a partnerük legyek, most pedig kaptam egy ilyen ajánlatot, amit nem lehetett visszautasítani” – mondta Ibrahimovic.

„A Hammarbynál minden lehetőség adott arra, hogy Skandinávia legnagyobb klubja legyen, és egyben Svédország legjobb utánpótlás-nevelő akadémiája. A cél az, hogy idekerüljenek a legnagyobb tehetségek, akikből aztán remek futballistákat neveljünk. Azt hiszem, megvan az ehhez szükséges kapcsolati hálózatom, a klubnak pedig a szükséges erőforrásai” – fogalmazott Ibrahimovic.

„Inspirálni akarom a programban szereplőket, de csak akkor lesz ez a projekt az elsődleges számomra, csak akkor fókuszálok erre kizárólag, ha az aktív pályafutásomat befejeztem” – jelentette ki a 38 éves támadó, aki azt nem árulta el, hogy hol folytatja januártól, de annyit elmondott, nem lesz a Hammarby játékosa.

„Már tíz évvel ezelőtt is megmondtam, hogy nem fogok Svédországban focizni. Továbbra is tartom, hogy ez nem fog megtörténni” – szögezte le a svéd.

A Hammarby a nemrég véget ért svéd élvonalbeli bajnokságban 65 pontot szerzett, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a dobogó harmadik fokára a Malmö mögött – amely Ibra egyetlen svéd felnőttcsapata volt még pályafutása elején –, és egy ponttal maradt le a bajnoki címet szerző Djurgardentől.

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.