Svájc: kirúgta vezetőedzőjét Szalai Ádám korábbi klubja

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 08:43
null
Kirúgta Alexander Freit az FC Basel (Fotó: AFP)
A svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban 19 mérkőzés után csupán a 7. helyen szerénykedő, patinás FC Basel hivatalos honlapján számolt be róla, hogy azonnali hatállyal menesztette a csapat vezetőedzőjét, Alex Freit.

Egy héttel azután, hogy a magyar válogatott korábbi csatára, Szalai Ádám közös megegyezéssel szerződést bontott a bázeliekkel, a klub a csapat gyenge szereplése miatt azonnali hatállyal megvált vezetőedzőjétől, a játékosként 84-szeres svájci válogatott Alexander Freitől.

A korábbi kiváló csatár – aki az FC Basel mellett többek között a francia Rennes-nél és a német Borussia Dortmundnál is játszott – a Wintherthur és a Wil edzője volt, mielőtt 2022-ben kinevezték a Baselnél.

Az FC Basel 19 mérkőzés után öt győzelemmel, illetve hét döntetlennel és hét vereséggel, csupán 22 pontot gyűjtve áll a svájci bajnokság hetedik helyén. A 20-szoros bajnok együttesnek ugyan csak hat pont a lemaradása a második helyen álló St. Gallenhez képest, de az első helyezett Young Boys 20 ponttal gyűjtött többet.

Az FC Basel legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, egyen döntetlent játszott, s a további gyenge szereplés elkerülése miatt az edzőváltás mellett döntött a vezetőség.

A klub tudatta, a lehető leggyorsabban szeretné megtalálni az új vezetőedzőt, de addig ideiglenesen a sportigazgató, Heiko Vogel irányítja a csapatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik