BOROS MIKLÓS 2022.01.22 19:10 Frissítve: 2022.01.22 19:17

Románia: megegyeztek az új kapitánnyal, de még nem nevezték ki

Szombatra ígérte az új szövetségi kapitány bemutatását Mihai Stoichita, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szakmai igazgatója, ám még mindig nincs új edzője a válogatottnak.

Edward Iordanescu (Fotó: Manases Sándor)

Az első számú jelöltté előlépett Edward Iordanescu ugyan bő másfél órán keresztül tárgyalt Razvan Burleanu FRF-elnökkel, ám szerződést egyelőre nem írt alá. Ennek alighanem az a legfőbb oka, hogy kinevezését  jóvá kell hagynia a szövetség végrehajtó bizottságának is, amely kedden ül össze.

A tavaly a kolozsvári CFR-rel román bajnokságot és Szuperkupát nyerő Edward Iordanescu szerint jó esély van a megegyezésre, azonban ki kell várni, amíg hivatalos lesz a kinevezése.

„Én most csak annyit mondhatok, hogy nagyon szeretném irányítani a válogatottat, ezért vagyok itt. De a szövetség álláspontja a döntő” – mondta az edző, amikor a tárgyalások végén távozott az FRF székházából.

Mihai Stoichita szerint elviekben mindenben megegyeztek Iordanescuval, kedden már csak véglegesíteni kell a szerződést. A szakmai igazgató azt is elmondta, hogy Burleanu elnök a napokban nem csak Iordanescuval, hanem a többi jelölttel, így Bölöni Lászlóval is tárgyalt, ám további részleteket a szerződések bizalmas voltára hivatkozva nem árult el.

„Valószínű, hogy Bölöni Laci tart majd egy sajtótájékoztatót, ahol elmondja a véleményét a történtekről” – mondta Stoichita arról, hogy miért szakadtak meg a tárgyalások a marosvásárhelyi trénerrel.    

2022.05.16 14:49:16

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Amikor éppen nem állt magyarellenes rigmusok miatt a játék, dominált a Sepsiszentgyörgy, és az alsóház élén végzett.

2022.05.12 20:15:39

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bár a harcoknak sajnos nincs vége, ők már újra játszanak.

2022.05.12 14:38:07

Minden más foci LÁNDORI BALÁZS

Stefan Effenberg: A kanapén feküdtem, miközben a feleségem az igazgatósággal tárgyalt.