Román Kupa: a továbbjutás reményében utazik Kolozsvárra az UTA

Vágólapra másolva!
2021.02.09. 15:50
null
Bálint László György nélkül száll harcba az UTA (Fotó: uta-arad.ro)
Vezetőedző nélkül, de a továbbjutás reményében utazik Kolozsvárra Román Kupa-nyolcaddöntőt játszani az UTA, amely a Liga 2-es Universitatea Cluj vendége lesz szerda délután. Az aradi csapat szakvezetője, Bálint László György koronavírus-fertőzés miatt nem lehet ott a mérkőzésen, a játékosok közül pedig Sorin Bustea lett ugyanezen ok miatt elkülönítve.

 

A Bálintot helyettesítő Alin Panzaru másodedző szerint azonban a két csapat közti osztály- és tudáskülönség miatt az UTA a párharc esélyese.

Izlandi válogatottal erősített a bajnok
Romániában hétfőn járt le az átigazolási időszak, és az utolsó nap leglátványosabb erősítése a bajnok CFR nevéhez fűződik, amely a 29-szeres izlandi válogatott Rúnar Már Sigurjónssont szerződtette. A 2016-os Európa-bajnokságon is szerepelt, 30 éves középpályás a kazah Asztanától érkezett Kolozsvárra, a jelenleg a Liga 1 második helyén álló együtteshez.

„Remélem, tovább is jutunk, bár olyan játékosoknak is lehetőséget kívánok adni, akik eddig kevesebbet játszottak, mert a keretünk elég kiegyensúlyozott” – nyilatkozta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Panzaru. Kiemelte, hogy míg az aradiak az elmúlt hónapban hét bajnoki mérkőzést is játszottak az élvonalban, az UTA egyelőre csak felkészülési találkozókat vívott, hiszen a Liga 2 küzdelmei csupán február 22-én folytatódnak.

Az átigazolási időszak végén az UTA szerződtette saját nevelésű, 23 éves támadóját, Adrian Petrét, aki 2017 és 2019 között a dán Esbjerg, tavaly pedig a FCSB és az olasz Cosenza játékosa volt. Mészár Sándor, az UTA vezetője elmondta, hogy Alexandru Oroiant (20 éves középpályás) elengedték a bajnok CFR-hez, viszont megegyeztek Andrei Peteleu jobbhátvéddel, aki legutóbb a moldovai Sheriff Tiraspol játékosa volt.

A Román Kupa nyolcaddöntőiben csak hét párharc dől el a pályán, ugyanis a Turris Oltul Turnu Magurele a téli szünetben kiszállt a Liga 2 és a kupa küzdelmeiből is. Az előző körben a Sepsi OSK-t kiejtő együttes visszalépése miatt a szintén másodosztályú Dunarea Calarasi játék nélkül jutott a legjobb nyolc közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik