MLS: „Az álom véget ért”; Higuaín könnyek között vonult vissza – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.18. 07:27
null
Gonzalo Higuaín az utolsó mérkőzése után (Fotó: Getty Images)
A New York City FC otthonában magyar idő szerint keddre virradóra elszenvedett 3–0-s vereséggel véget ért Gonzalo Higuaín karrierje – az argentin labdarúgó csapata, az Inter Miami kiesett az Egyesült Államok profibajnokságának (MLS) rájátszásából.

 

„Az álom véget ért, egy új élet kezdődik” – így búcsúzott Gonzalo Higuaín, aki karrierje utolsó mérkőzésén is a kapuba talált, ám lesről, második félidei helyzeténél pedig Sean Johnson, a New York-iak kapusa nagyot védett, szóval az argentin csatár neve mellett maradt az a 335 gól, amelyet mértékadó források feljegyeztek a korábbi több mint 700 klubmérkőzése során (a válogatottban 31-szer talált a kapuba).

A BÚCSÚ NEHÉZ PILLANATAI


„A fél életemet futballozással töltöttem, imádtam, és most vége – mondta a 34 évesen visszavonuló, 75-szörös argentin válogatott játékos a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Az egész pályafutásom lepereg most a szemem előtt, a céljaim, a munka, a sok élmény, és azt kell mondjam, elégedetten hagyom el a csatamezőt, mert úgy érzem, amit adhattam ennek a játéknak, azt odaadtam. Ez a legfontosabb.”

Higuaín az egyik legnagyobb argentin klubban, a River Plate-ben lett profi labdarúgó, 2007-ben a Real Madrid játékosa lett, majd következett a Napoli (2013–16), a Juventus (2016–20), közben kölcsönben a Milan (2018–19) és a Chelsea (2019), végül 2020-tól az utolsó állomás, az Inter Miami.

˜„A megnyert trófeáknál, a szerzett góloknál is fontosabb, hogy az ember szép emlékeket hagyjon maga után, hogy jó emberként emlékezzenek rá. Azt hiszem, e tekintetben nem okoztam csalódást, legalábbis a klubjaimban kapott szeretetből, elismerésből, a játékostársakkal kialakított kapcsolataimból erre következtetek. Remélem, utolsó csapatom is profitál a közös évünk tapasztalataiból. Függetlenül a korai kieséstől, számomra csodálatos volt az itt töltött időszak, nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt, a lehető legjobbakat kívánom nekik a folytatásra.”

A rájátszás az elődöntővel folytatódik; Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union némi meglepetésre a Cincinnativel játszik, amely – még szombaton – idegenben legyőzte a New York Red Bullst.

MLS, RÁJÁTSZÁS
1. FORDULÓ
KELETI CSOPORT

New York Red Bulls–FC Cincinnati 1–2
CF Montréal–Orlando City SC 2–0
New York City FC–Inter Miami CF 3–0
NYUGATI CSOPORT
LA Galaxy–Nashville SC 1–0
Austin FC–Real Salt Lake 2–2, 11-esekkel 3–1
FC Dallas–Minnesota United FC 1–1, 11-esekkel 5–4

A CSOPORTELŐDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA
KELET

Október 20.: Philadelphia Union–FC Cincinnati
Október 23.: CF Montréal–New York City FC
NYUGAT
Október 20.: Los Angeles FC–LA Galaxy
Október 23.: Austin FC–FC Dallas

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik