FFT: gólszerzőből szerző – Kiss Lászó sztorizik az új FourFourTwo-ban!

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 08:38
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 133., avagy 2021. áprilisi száma!

A tartalomból A tartalomból

A lapszám kuriózuma, hogy a hetvenes–nyolcvanas évek nagy gólszerzője immár szerzővé avanzsált: sorozat indult a legendás Vasas-csatár, a 33-szoros válogatott Kiss László nosztalgikus hangvételű, stílusosan megírt történeteiből, amelyeket a járvány első hulláma, tavaly április óta oszt meg minden hétvégén a Facebookon, felidézve eseménydús pályafutását, amivel népes rajongótáborra tett szert a közösségi médiában.

A címlapsztár Thierry Henry, az edző. A francia csatár az Arsenalban eltöltött nyolc esztendeje alatt mindenki a londoni csapat szurkolóit irigyelte. A kispadon azonban ez ideig nem úgy mennek a dolgok, ahogyan szerette volna. Ennek ellenére nem adja fel nagy álmát, hogy egykor szeretett csapata élére álljon.

Nem ő az egyetlen, aki világsztár futballistából a visszavonulás után szinte azonnal edzői pályára lépett. Bemutatjuk az új edzőgeneráció képviselőit Xavitól Wayne Rooneyn, Vincent Kompanyn, Xabi Alonsón, Hernán Crespón át Szabics Imréig.

A Rangers egy évtizedet áldozott arra, hogy újra a legjobb legyen a skót élvonalban, miután büntetésből a negyedosztályba száműzték. Steven Gerrard biztos kezekkel kormányoz, és meg is kaparintotta a Celtictől a bajnoki címet, ami a riválisnak sorozatban a tizedik lett volna. Elképesztő utazás a legmélyebb gödörből vissza a legmagasabb csúcsra.

Diego Maradonát megtalálta a kölcsönös szerelem, amikor 2019 szeptemberében a küszködő Gimnasia vezetőedzője lett, és rácáfolt a kétkedőkre, amikor megfiatalította a csapatot, és közben önmagát is. A halála óta már semmi sem ugyanaz La Platában.

David Rocastle nemcsak remek labdarúgó volt: a Highbury megszentelt márványcsarnokaiban sokkal többet jelképezett ennél. Két évtizeddel az után, hogy mindössze 33 évesen meghalt, most azokkal idézzük fel az emlékét, akik a legjobban ismerték.

A sportriporterként dolgozó hölgyekről azt gondolhatnánk, hogy labdarúgók, esetleg játékvezetők ezrei ostromolják őket, ám olyan nagyon sok példa nincs a pálya szélén született kapcsolatokra. De néhány azért van...

A Kérdezd meg pacekba! című rovatban ezúttal Javier Mascerano válaszol az olvasók kérdéseire. Miért nem ment a Real Madridba tinédzserként? Hogy került a West Hambe Tévezzel? Milyen volt Maradona szövetségi kapitányként? Ezekre a kérdésekre is válaszol a korábbi argentin sztár.

A Döglött akták rovatban ezúttal felidézzük, hogyan vitte majdnem csődbe a Fradit Hrutka János – kétszer is. És egyszer még az Újpestet is fejőstehénnek nézte...

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: Hofi Géza anno azzal viccelődött az Odüsszeusz/Hofisszeusz című előadásában, hogy futballszurkolók szerint a szovjetek ellen a magyaroknak le kellett feküdniük. Ez a vélemény behálózta az egész országot, hiszen Tatabányától Hajdúnánásig mindenki így vélekedett. Erről árulkodnak azok a nyomozati anyagok, amelyek az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában találhatóak.

Gólszerzőből szerző: Kiss Lászó sztorizik az új FourFourTwo-ban!
Gólszerzőből szerző: Kiss Lászó sztorizik az új FourFourTwo-ban!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik