BOROS MIKLÓS 2021.09.25 12:59 Frissítve: 2021.09.25 13:43

Liga 2: hiába fordított megint, kikapott a Csíkszereda

Elrontotta Valentin Suciu edző születésnapját az FK Csíkszereda, amely két héten belül ugyan harmadszor fordított hátrányból a román másodosztályban, de a Temesvárral és Kolozsvárral ellentétben a FC Buzaunak voltak válaszai a székelyföldi gólokra.

A dupla fordításból a Buzau jött ki jobban (Fotó: FK Csíkszereda)

 

Akárcsak egy hete a Poli ellen, a szeredai védelem most is az első percben megadta magát: Csürös Attila nézett el egy bedobást, a labdát megszerző Adrian Chica-Rosa pedig betört a tizenhatosra és a jobb sarokba lőtt. Az FK-t olyannyira megfogta a kapott gól, hogy az első félórában egyetlen helyzetig sem jutott, miközben kapusa, Gyenge Szilárd előbb a tizenhatoson kívülre futva, csukafejessel tisztázott Chica-Rosa elől, majd visszafutva Serge Ekollo lövésébe is belevetődött.

Az első félidő végén viszont már záporoztak a lövések Relu Stoian kapuja felé: a Honvéd-nevelésű hálóőr Marius Barabas próbálkozását hárította a rövid saroknál, a szöglet után Kelemen Dávid fejelt fölé, majd egy perc múlva Peter Gál-Andrezly átlövése ment mellé. A ráadásban Jelena Richárd lefejelt labdáját is kiütötte Stoian, Kovács Lóránt azonban közelről a hálóba tolta a kipattanót.

Az NB I-ben a Haladásnál és Újpesten is megfordult Kovács a második félidő elején újabb gólt szerzett (védekező középpályás létére egy hét alatt a harmadikat), ezúttal Rares Takács jobbról laposan a kapu elé passzolt labdáját lőtte be a hosszú oldalon, de a hátrányba került bodzavásári csapatot Cristian Pustai edző sikeres cserékkel rázta fel. Chica-Rosa távoli lövésénél Gyenge még kitolta a jobb alsó sarokra tartó labdát, de Barabas csak gáncsolni tudta a tizenhatosra betörő Radu Zamfirt, a büntetőből pedig Paul Paturca kilőtte a jobb felsőt.

Az utolsó negyedórában mindkét csapatnak volt esélye a győztes gólra, a csíkiaknak három is: Bara Levente lapos lövésébe az ötösön beleérő Kelemen fölé küldte a labdát, Soufiane Jebari szabadrúgása után a labda a jobb kapufát súrolva ment el a vendégek vinklije mellett, majd az egyedül kapura törő Marvin Schiebet szerelte hátulról Sebastian Ghinga. A Buzau viszont ki is használta a magáét: egy, a csíki védelem által kifejelt labdát Ariel López 20 méterről, kapásból lőtt a bal alsó sarokba. A végén Mészáros András a tizenegyespont környékéről, estében kapura küldött labdáját kiütötte Stoian, így a Buzau mindhárom pontot elvitte Csíkszeredából.   

Liga 2, 8. forduló:
FK Csíkszereda–FC Buzau 2–3
(Kovács L. 45+2., 54., ill. Chica-Rosa 1., Paturca 66. – 11-esből, A. López 86.)

2021.10.21 19:15:09

Minden más foci MALONYAI PÉTER

A Videotonnak nehéz helyzetben segített, a Honvédból újra bajnokcsapatot formált.

2021.10.21 00:10:30

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ha a sokat, néha okkal kifogásolt VAR-t már úgyis egyre több helyen használják, mi lenne, ha a hempergéses esetekben is segítségül hívnák. Ha a visszajátszás egyértelműen igazolja az eset átveréses jellegét, talán némi jogalapja is lenne a sportszerűtlenségért járó figyelmeztetésnek.

2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.