Lengyelország: hordágyon vitték le Lovrencsicset a pályáról

Vágólapra másolva!
2015.03.06. 21:09
null
A két 11-es szerencsétlen péntek esti találkozása (Fotó: Lech Poznan)
Elsőre súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Lovrencsics Gergő, a Lech Poznan magyar labdarúgója csapata péntek esti bajnoki mérkőzésén. Később érkezett a megnyugtató hír: a hordágyon levitt és lecserélt játékos a körülményekhez képest jól van.

 

Lovrencsics Gergő a 18. percben összefejelt a Jagiellonia játékosával, Karol Mackiewiczcel, és úgy tűnt, hogy az ütközéstől az eszméletvesztés határára került.

A földön fekvő alélt magyar játékost azonnal kezelésbe vették a beszaladó egészségügyiek, de nem folytathatta a játékot, hordágyon vitték le a pályáról. Mackiewicz később kötéssel a fején visszatért a játéktérre.

Az érte aggódók némi megnyugvással észlelhették, hogy mielőtt az öltözőbe vitték volna, a hordágyon fekvő magyar játékos képes volt felemelni a karját, és megtapsolta az őt éltető szurkolókat.

A sérült magyar játékost agyrázkódás gyanújával kórházba szállították, de szerencsére később érkezett a jó hír: a Poznan Sport tudósítása szerint Lovrencsicset magyar légióstársa, a meccsre nem nevezett Holman Dávid elkísérte a kórházba, és miután a vizsgálatok megnyugtató eredményt hoztak, a mérkőzés végére vissza is térhettek a stadionba, és együtt örülhettek a többiekkel a győzelemnek.

„Be kell vallanom, hogy a csapatot megviselte, ami Lovrencsics Gergővel történt, ez jól látszott a játékunkon. Szerencsére az első vizsgálatok szerint a sérülés nem súlyos, a magyar játékos nem szenvedett egészségkárosodást” – mondta a lefújás után Maciej Skorza, a Lech vezetőedzője.

Egyes lengyel beszámolók szerint Lovrencsics akár már a következő, Zawisza Bydgoszcz elleni jövő szombati bajnokin pályára léphet.

A pénteki mérkőzés a poznani együttes 2–0-s sikerét hozta. A hazaiaknál Kádár Tamást nem cserélte be edzője.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
23. FORDULÓ
Lech Poznan
–Jagiellonia 2–0
Ruch Chorzów–Pogon Szczecin 2–1
Az állás: 1. Legia Warszawa 42 pont (22 mérkőzés), 2. Jagiellonia 38, 3. Lech Poznan 37, 4. Slask Wroclaw 37 (22)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik