Labdarúgás: Kamerun lemondta az Oroszország elleni meccset

Vágólapra másolva!
2023.05.25. 12:55
null
A kameruni válogatott először lépett volna pályára orosz földön (Fotó: Getty Images)
Kamerun lemondta az Oroszország elleni barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést, amelyet június 15-én játszottak volna a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

 

A meccs törléséről a legolvasottabb orosz sportújság, a Szport-Ekszpressz számolt be, hozzáfűzve, hogy a visszakozást a kameruni kormány rendelte el. Az afrikai ország nemzeti futballcsapata először lépett volna pályára orosz földön.

Az insidethegames.biz megállapítása szerint nem világos a kameruni döntés háttere, mivel a két ország közötti kapcsolat az elmúlt években baráti volt – írta a portál.

A labdarúgást illetően a két válogatott emlékezetes mérkőzést vívott egymással az 1994-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörében, a találkozót – többek között Oleg Szalenko öt góljának köszönhetően – az oroszok 6–1-re nyerték. A felek második, s eddigi utolsó meccse 2011-ben volt: az ausztriai összecsapás 0–0-s döntetlennel zárult.

Az orosz futballválogatott az ukrajnai háborúval kapcsolatos nemzetközi tilalmak miatt nagyon kevés mérkőzést tudott játszani múlt év februárja óta. Már nem vehetett részt a 2022-es katari vb-re selejtező rájátszásos szakaszban sem, továbbá a szbornaja ki lett zárva a 2024-es Európa-bajnokság kvalifikációjából, míg legutóbb idén márciusban lépett pályára, amikor is előbb Teheránban végzett 1–1-re Irán nemzeti együttesével, majd Irak legjobbjait 2–0-ra legyőzte Szentpéterváron, felkészülési meccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik