Bejutott a középdöntőbe a kézi-vb-n a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 20:20
null
Sima magyar győzelem a jéghideg csarnokban (Fotó: MTI)
A magyar női kézilabda-válogatott Paraguay után Kamerunt is könnyedén megverte (39–20) a világbajnokságon, így két forduló után már be is jutott a középdöntőbe, hétfőn jöhet a Montenegró elleni „csoportdöntő”.


NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)

CSOPORTKÖR, 2.FORDULÓ
B-CSOPORT (HELSINGBORG)
MAGYARORSZÁG–KAMERUN 39–20 (18–8)
Helsingborg, 589 néző. Vezette: Budzák, Záhradník (szlovákok)
MAGYARORSZÁG: SZEMEREY – TÖPFNER 5, KLUJBER 7, Vámos P. 1, Bordás 1, Kuczora 3, SZÖLLÖSI-SCHATZL 6. Csere: Bukovszky (kapus), Papp N., Debreczeni-Klivinyi 3, Albek 4 (1), FÜZI-TÓVIZI 4, Juhász Gréta 2, Pásztor N. 1, Simon P. 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
KAMERUN: Mben – Mbouchou 1, Ebanga 1, Nchouapouognigni 1, Nyamsi 1, ATEBA 5, NNOMO 6. Csere: Balana (kapus), Haoua 3, Kongnyuy, Touba 1 (1), Voulania, Attisso 1. Szövetségi kapitány: Jamal El Kabouss
Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–1. 16. p.: 10–3. 23. p.: 16–4. 28. p.: 16–7. 33. p.: 19–11. 39. p.: 26–13. 46. p.: 30–15. 50. p.: 32–17. 57. p.: 37–18
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Bertin Njantou Tabeth:
– Elismerésem a magyar csapatnak, mert nagyszerűen teljesítve nyerte meg ezt a mérkőzést. Büszke vagyok a játékosaimra, mert ők is jól játszottak, rengeteget futottak. Szépen haladunk előre.

ÖSSZEFOGLALÓ

Volt mit ünnepelni szombaton Helsingborgban, a női kézilabda-világbajnokság második magyar meccsét követően, és nem csak a magyar győzelmet. Hanem például azt is, hogy a második holland–magyart betegség miatt kihagyó Albek Anna 22. születésnapján, a Kamerun elleni összecsapáson 4 góllal tért vissza a pályára. A válogatottságokat tekintve többen is kerek számhoz érkeztek ezen a találkozón: Debreczeni-Klivinyi Kinga nyolcvanadszor, Vámos Petra és Kuczora Csenge huszonötödször ölthette magára a címeres mezt.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány egyébként előzetesen több változtatást belengetett, de azt is elmondta, a sérült szélsők játékát nem fogja erőltetni, így végül sem Győri-Lukács Viktóriát, sem Márton Grétát nem nevezte. Ahogy várható volt, Albek visszatérésével Papp Nikoletta és Klujber Katrin kevesebbet játszott – előbbi inkább védekezésben, utóbbi pedig támadásban kapott lehetőséget a találkozó elején. Szemerey Zsófi kapuba állításával biztos volt, hogy Böde-Bíró Blanka csak vészhelyzet esetén áll be, a nagy különbség miatt azonban végül Bukovszky Anna debütálására is sor kerülhetett, a tehetséges kapus pedig nem vallott szégyent. Az amúgy is a világbajnokság egyik legfiatalabb válogatottjának számító magyar csapatba egyébként már a hollandok elleni főpróbák alkalmával és a Paraguay elleni rajton is jól szálltak be az ifjoncok. Simon Petra és Juhász Gréta is élt a kínálkozó lehetőséggel, mi több, ezúttal is gólokkal és gólpasszokkal hálálták meg a bizalmat.

A kezdés – akárcsak az 1. fordulóban – ezúttal is döcögősre sikeredett: mindkét oldalon kihagyott helyzetek, technikai hibák és eladott labdák jellemezték az első perceket, ráadásul a magyar egyenlítő találatnál Vámos Petra rosszul fogott talajt. Rövid ideig ápolni is kellett, később aztán visszatért a pályára. Amire a szövetségi kapitány előzetesen felhívta a figyelmet, már ekkor érződött – felállt fal ellen küzdeni, birkózni kellett, de amint ritmust váltottunk, egyáltalán nem tudták tartani a lépést az afrikaiak. Amikor a mieink széthúzták a védelmüket, az átlövők könnyűszerrel léptek be a falba, bár Kuczora Csenge keze távolról is jól sült. Kellettek a kapuban Szemerey Zsófi jó megmozdulásai is: a mosonmagyaróvári kapus alig tíz percet követően például egy lerohanás végén mutatott be órási bravúrt, amikor Laeticia Ateba ziccerét rúgta ki atletikus mozdulattal.

Ellenfelünk egyébként – ahogy azt várni lehetett – rendkívül pontatlan volt, alig negyedóra alatt nagyjából a Montenegró ellen elkövetett 26 hiba felénél járt, az állás pedig arra is lehetőséget adott, hogy a magyar kapitány folyamatosan cseréljen és megossza a terhelést a játékosok között. Mivel mindkét oldalon csak egy bevethető szélső maradt, váratlan húzásként Füzi-Tóvizi Petra állt be, hogy Töpfner Alexandra is szusszanhasson, a jobbkezes debreceni beálló pedig megoldotta a feladatot – gólt is szerzett a jobb szélről.

A félidőben tíz góllal (18–8) vezetett a magyar csapat, a lányokon azonban továbbra is látszott az elszántság – ennek ellenére 1–3-mal kezdtek a szünet után, s ezúttal is kellett néhány perc, hogy helyreálljon a világ rendje. A szurkolókon mindenesetre ezúttal sem múlt semmi, megszakítás nélkül buzdították kedvenceiket. A kezdeti kameruni lendület eközben gyorsan alábbhagyott, a különbség folyamatosan nőtt a csapatok között. Szépségdíjas volt Szöllősi-Schatzl Nadine balszélről középre adott labdája, amelyből Bordás Réka volt eredményes a vonalról, ahogy Szemerey hetesvédése is élményszámba ment, így alig negyedórával a vége előtt már tizenöt volt közte. A lelkesedésért egyébként az afrikai együttest is elismerés illeti, hiszen nem adta fel, sőt, a hatgólos Sonya Marlaine Nnomo kemény feladat elé állította a mieinket annak ellenére is, hogy a két válogatott nem volt egy súlycsoportban.

A magyar csapat győzelme ezúttal sem volt kérdéses, a kötelező feladatok után hétfőn Montenegró vár a mieinkre a „csoportdöntőben.”

A csoport másik mérkőzésén
Paraguay–Montenegró 26–41 (15–17)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 2 74–32 +42 4
2. Montenegró 2 2 66–37 +29 4
3. Kamerun 2 2 31–64 –33 0
4. Paraguay 2 2 38–76 –38 0

PERCRŐL PERCRE


60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

60. perc Balana a léc fölé, Tóvizi bevetődve balról a kapusba lő. Bukovszky védi Ebanga átlövését.

59. perc Simon betörése magától értetődő. 39–20

59. perc Magyar időkérés.

59. perc Ateba távolról eredményes.

58. perc A hatosról a bal felsőbe lő Haoua. Tóvizi szintén középről válaszol, páros lábas beugrásból. 38–19

58. perc Nyamsi lövése is Bukovszkyé, Albek átlövése tökély. Bukovszky: 3/3, a vébék legjobb védési aránya...

57. perc Kameruni időkérés.

56. perc Lépéshibára Simon-elfutás a válasz.

(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

55. perc Újabb nagy védés a vb-újonctól, Albek a léc alá pattint egy hetest. 35–18

54. perc Albek-gól az eredménye, majd Bukovszky véd egyet, Klivinyi meg betörésből lő a jobb sarokba. 34–18

52. perc Magyar időkérés.

51. perc Meglepi távolról Szemereyt Attisso. Rossz a magyar kínai figura a másik oldalon.

50. perc Tóvizi eredményes ismét beállóból, Klujber 8. mai gólpasszából.

49. perc Nem volt szabálytalanság, Schatzl a bal szélről kihasznál egy védelmi figyelmetlenséget. 31–17

48. perc Töpfner ravasz ejtése a lécen csattan. Nchouapouogninié dettó, de videóznak valamit.

47. perc Nchouapouognini és Nnomo is könnyedén szerez gólt, beállóból, ill. elfutásból.

47. perc Tóvizi eredményes középről, két védő közé beharcolva magát, estében. 30–15.

46. perc Kameruni időkérés.

45. perc Bombagól Klujbertől kissé jobbról, ballal, a földről, 8 méterről.

44. perc Nnomo lövése most sem jó, Klujber és Ateba gólváltása jön. Gyors indításra gyors középkezdés. 28–15

43. perc Töpfner lő egy kapufát. Klujber mellett eddig a két szélsőnk, Szöllősi-Schatzl és Töpfner termel a legjobban, mindhárman ötnél járnak. Akárcsak a kameruniak irányítója, Nnomo. A balátlövő Ateba viszont elég alacsony hatásfokkal tüzel a mai meccsen, 11-ből 3-nál jár.

42. perc Nchouapouognini kiáll két percre, Kuczora, majd Nnomo lövése is a kapusé.

42. perc Touba a léc fölé dob egy hetest.

41. perc Klujber betörése sem különb!

40. perc Ateba átlövése mesés. 11 lövés, 3 góllal.

40. perc Ateba góljára Töpfner és Schatzl válaszol. 26–13

38. perc Bordás vetődik, Vámos repül, mienk a labda. Kuczora jobbra passzol, Töpfner meg bevetődve mattolja a kapust. Nem tucatgóllal 12-vel vezetünk.

37. perc Schatzl bal oldali beadása után Bordás lő gólt beállóból, az első gólja a tornán. 23–12

36. perc Gólszüret, Töpfner, Nnomo és Schatzl iratkozik fel e listára.

34. perc Nnomo átlövésből majd egy eladott labdából eredményes. Nono, már 19–11. De csak amíg átlövésre nem jelentkezik Kuczora.

33. perc Klujber a jobb szélről remekül tör be, a lövése is tökély. Ő egy törölközővel védekezett a hideg ellen a szünetben.

2. perc Ateba első lövése Szemereyé, aztán rossz magyar támadás után Ateba ziccere után már a jobb alsóban a labda. 18–9

31. PERC FOLYTATJUK!

Tény, hogy a csarnokban továbbra sem csavartak a fűtésen, mégis furcsa látni a kameruni balszélsőt, hogy cicanadrágban játszik. Mondjuk a gyanúsan nagy számban akkreditációt kérő afrikai „újságírók” is talpig télikabátban, sapkában ülnek a lelátón. Mondjuk a csapat a napjait is így tölti a csapathotel előcsarnokában, csak a szetthez papucsot vesznek a lábukra.

(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

A kameruniak többsége egyébként a hazai bajnokságban játszik, ketten más afrikai országban (Elefántcsontpart, Kongó), öten pedig Európában (Olaszország,Törökország, Franciaország) légióskodnak. A kulcsjátékosaik közül egyértelműen a kapus, a török Yenimahalléban kézilabdázó Isabelle Mben Bediang emelhető ki, de az átlövő Cyrielle Ebanga Baboga, valamint az irányító Laeticia Ateba Engadi semlegesítése is fontos lesz.

A kameruni együttest az év elején nagy veszteség érte, a 2019 óta szövetségi kapitány Serge Christian Guebogo februárban elhunyt, a játékosokat azonban ez még motiváltabbá teszi, hogy sporttörténelmi sikerrel tisztelegjenek az emléke előtt. Az ellenfél nemcsak a kerettagok szerényebb képességei, és az ebből fakadó rengeteg technikai hiba miatt van nehéz helyzetben: a vb-re való utazás közben információink szerint négy játékosuk – köztük kulcsemberek – megszökött a párizsi átszállásnál. A szakvezetőjük, Jamal El Kabouss ezt nem erősítette meg, kérdésünkre kitérő válasszal reagált és „szervezési nehézségekről” beszélt az első meccsük utáni hivatalos sajtótájékoztatón.

Kamerun az elmúlt években az afrikai kontinens meghatározó csapatává nőtte ki magát. A legutóbbi két Afrika-kupán második lett, a döntőben Angolától kapott ki, előtte kétszer az elődöntőig jutott. Szombati csoportellenfelünk negyedszer szerepel a vb-n, eddig a huszadik volt a legjobb helyezése, a csoportkörből azonban még sosem jutott tovább, így ha az utolsó körben legyőzi Paraguayt, először lehet középdöntős az Elnök-kupás folytatás helyett.

„Nem a leghálásabb szerep, de valóban én vagyok” – reagált Debreczeni-Klivinyi Kinga arra, hogy a mostani vb-keretünkben ő rangidős. A 31 éves irányító-átlövő ráadásul a második, hollandok elleni felkészülési meccsen Böde-Bíró Blanka kimaradása miatt első alkalommal vezethette csapatkapitányként a mieinket. BŐVEBBEN ITT!

30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! 18–8

30. perc Rossz passz itt és ott, Juhász 6 másodperccel a vége előtt a jobb sarokba vágja 11 méterről. Majd blokkolja Ateba lövését is.

29. perc Nyamsi Pokop szép góllal jelentkezik be a meccsbe, majd véd egy nagyot Balana, jobb lábbal, Töpfner bevetődéses ziccerénél. 17–8.

28. perc Simon lefutja védőjét, simán, könnyedén, 17–7. Ismét tíz közötte. 4 lövés, 4 gól Simontól.

27. perc A folytatás után azonnal eladjuk. Juhász. Haoua szerencsés góllal büntet.

27. perc Magyar időkérés.

26. perc Szemerey védi Ateba ziccerét, majd Simont ellöki Voulania. De eladjuk a labdát, és üres kapus gólt lőt Haoua. 16–6

25. perc Tóvizi lassan adja vissza a labdát egy szabálytalanság után, kettős emberhátrány. Hiába reklamál, hogy beleragadt a kezébe a labda.

24. perc Touba a kapu közepébe lő. 16–5

23. perc Ez tényleg hetes, és két perc Vámosnak. A bal szélre meg az irányító Debreczeni-Klivinyi Kinga érkezik.

23. perc Pásztor két védővel a nyakán is befordul a hatosról, és jobbal a jobb alsóba lő. Különben hetes.

22. perc Pásztor labdát szerez, Juhász ziccerezik. Micsoda magyaros összmunka! 15–4

21. perc Szemerey védi Nchouapouognini ziccerét, Schatzl balról a hosszú alsóba cunderezik.

20. perc Schatzl eredményes ismét a bal szélről egy-egy rossz támadás után. 3 lövés, 2 gól tőle ma. 13–4

Ilyet is ritkán látni: Győri-Lukács hiányában a beálló Füzi-Tóvizi Petra váltja jobbszélen Töpfnert, és ha már ott van, jobb kézzel (!) lő is egy gólt.

18. perc Tóvizi a jobb szélről jobbal lő a jobb alsóba!

17. perc A 165 centiméter magas Nnomo a szaggatottról a blokk fölött (!) jobbal a jobb felsőbe lő. De azonnal válaszol Albek, az első lövéséből a vb-n. 11–4

16. perc Kameruni időkérés.

15. perc Újabb rossz kameruni támadás után parádés Schatzl-ejtés a bal szélről! A meccs jelenete.

Az első meccsről kimaradó Albek Anna is beállt, védekezni jön Papp Nikolett helyett.

14. perc Két rossz támadás után Klivinyi átlövése tökéletes! Kezd nyílni az olló, 9–3.

13. perc Szemerey véd egyet.

12. perc Nagyon kapkodó a mérkőzés. Töpfner jobbról középre tör, ballal a bal felsőbe lő, majd Kuczora használja ki a kameruni védelmi rést. Nem is rés volt ez, kamionbeálló. 8–3

12. perc Hiba itt, ott, mindenütt, egy Szemerey-bravúrral. Klujber töri meg végre a gólcsendet.

9. perc Ebanga átlövése sem csúnya éppen!

8. perc Kuczora meglepi a kapust a földről, szép góllal öt kettő.

7. perc Alakul, Klujber átlövéséhez kellett azért a kapus is. Szemerey véd egyet, de a kipattanó Mouchoué.

6. perc Klujber
betör a falba Bordás elzárása és Klivinyi passza után: 3–1.

5. perc Schatzl a bal szélről lő a Töpfner által megszerzett labdával indult kontrából, de véd szépen Mbem.

4. perc Klujber jobbra tolja a labdát Töpfnernek, aki a kapus lába között a léc alá pattint. Két perc ráadásul a Klujbernek odasózó Atebának. 2–1

Vámos Petra a sípcsontját fájlalja, de lefelé jövet mutatta, hogy rendben lesz.

4. perc Vámos betörése és lövése is remek, aztán ütközik a kapussal. 1–1. Klivinyi áll be a helyére.

3. perc Ateba átlövése a kapusé, Kuczora eladja, ziccerben Nnomo, ezt már nem hagyja ki.

2. perc De ideges az ellenfél is. Klujber a szaggatottról a falba lő. Vámos lövése meg simán csak nagyon rossz.

1. perc Schatzl remek passzát Bordás beugorva a kapusba pazarolja. Az ellenfél eladja... de Vámos is.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mieink tiszta fehérben, kamerun sárga mezben és piros nadrágban.

Az előzetes ígéretnek megfelelően ezúttal Szemerey Zsófi kezd a kapunkban.

Szemmel láthatóan bővült a magyar tábor, bár a helyieket továbbra sem hatja meg, hogy Helsingborgban csoportmeccseket rendeznek, ma is csak jóindulattal néhány százan lehetnek az egyébként ötezres csarnokban – jelenti Nedelykov kolléga a helyszínről.

Golovin Vlagyimir ezúttal a Paraguay ellen kisebb sérülést szenvedő Márton Grétát és Győri-Lukács Viktóriát hagyta ki a 16-os meccskeretből.

Montenegró már biztosította helyét a középdöntőben, miután egy döcögős első félidő után lelépte Paraguayt.

Szenegál bravúrjával könnyebb dolgunk lehet a középdöntőben.

„A Montenegró elleni első félidő sem volt katasztrofális, de sok tiszta helyzetet rontottunk – mondta lapunknak Sifan Kongnyuy, a kameruni válogatott balszélsője. – Nem tettünk le róla, hogy bejussunk a középdöntőbe, ez a célunk. A kameruni bajnokságban négy kiemelkedő, a hadsereghez köthető csapat van, amelyek mindig egymás között döntik el az első helyek sorsát. Ugyan a legutóbbi két alkalommal a második helyen zártunk az Afrika-bajnokságon, még sokat kell tanulnunk és fejlődnünk, hogy közelebb tudjunk zárkózni a legjobb európai csapatokhoz. Mit várok a magyar csapat elleni meccstől? Azt hiszem, nyerhetünk.

PAPP Nikolett, a magyar válogatott jobbátlövője: „Meglepődtem, hogy én lettem az első csoportmeccs legjobbja, mert az első félidei játékommal abszolút nem voltam elégedett, és mások is jól teljesítettek nálunk. Örülök, de annak még jobban, hogy nagy különbségű győzelmet arattunk, ez mindig fontosabb az egyéni teljesítménynél. A Montenegró–Kamerun meccsen nem láttunk annyira durva szabálytalanságokat, úgyhogy remélem, szombaton megússzuk, főleg a szélsőink. Bízunk benne, hogy a második találkozón is minél nagyobb különbséggel nyerünk.”

KLUJBER Katrin, a magyar válogatott jobbátlövője: „Ránéztem Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányra, mondta, hogy én megyek, így odaálltam az első hétmétereshez. Ez úgy szokott lenni, hogy ha valaki kihagyja, utána más megy oda a következőhöz. Belőttem a büntetőket, de nekem annyira nem sikerült jól az első meccs, mezőnyben kicsit elvitt a lendület. Remélem, mérkőzésről mérkőzésre jobb leszek. A térdemmel szerencsére minden rendben van, nem érzek fájdalmat, de ezt a világversenyt levágott lábbal is végigcsinálnám.”

Ahogy azt Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány is elmondta, biztosan lesz változás a keretben az első összecsapáshoz képest: a második meccsen várhatóan Szemerey Zsófi véd, és vélhetően Bukovszky bemutatkozása sem várat már sokat magára. A jobbátlövő posztján is cserél a szakember, a betegség után felépülő Albek Anna is lehetőséget kaphat Kamerun ellen, hogy „bemelegítsen” a tornára.

A lányok közül többen is panaszkodtak a csarnok hőmérsékletére – Győri-Lukács Viktóriának például meg is húzódott a combizma –, és mi magunk is éreztük, hogy nem fűtötték fel túlságosan a létesítményt a világversenyre. Ha már itt tartunk, a mieink sérülésveszélyről és képzetlen ellenfélről beszéltek, nem csak az első meccs után, hanem a szombati találkozónk előtt is, ami főleg a szélen játszókat érinti. Csütörtökön mindkét balszélsőnket piros lapot érően faultolták: csak a szerencsének köszönhető, hogy Szöllősi-Schatzl Nadine (váll), valamint Márton Gréta (boka) kisebb sérüléssel megúszta az esetet. Ha a szakmai stáb is úgy ítéli meg, várhatóan Márton és Győri-Lukács („Volt egy kis húzódásom, a meccsen jegeltük, azóta minden kezelést megkaptam, egyelőre semmi jelentős gond nincs.”) is pályára léphet szombaton, a csapat péntek esti edzésén azonban óvatosságból mindketten külön edzettek, kerékpároztak és erősítő gyakorlatokat végeztek.

A mieink bemutatkozó mérkőzése tulajdonképpen intenzívebb bemelegítéssel ért fel, túlzottan ugyanis nem kellett megerőltetnie magát a rendkívül pontatlanul, sok technikai hibával játszó, alig több mint 168 centiméter átlagmagasságú dél-amerikai csapattal szemben. A magyar védelem olyan határozottsággal és keménységgel lépett fel, mint a Hollandia elleni utolsó felkészülési meccseken, és a kapuban a csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka is hasonlóan brillírozott: 45 százalékkal, 10 labdát védett. A hátsó alakzat kitűnő együttműködése alapjaiban határozta meg a mérkőzés képét és a támadójátékot. A gyors lerohanások végén csak a kissé döcögős kezdéskor nem született magyar gól, amikor magunkat akadályoztuk meg ebben egy-egy hibával. Ahogy aztán a lányok kezdtek „kiolvadni” a kissé hűvös arénában, kíméletlenül vágták be helyzeteiket nemcsak a kontrák végén, a betörések alkalmával is egy az egyben a kapussal szemben.

A sérült szélsőink pénteken különmunkát végeztek, a mérkőzésen azonban rájuk és a lerohanásból szerzett góljaikra is szükség lesz. A középdöntőbe vágyó Kamerun azonban borítaná a papírformát a mieink ellen, míg a lelépő játékosaik kapcsán „szervezési nehézségekről” beszélnek.

KÉZI-VB-S ADATBANK ITT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok:
Böde-Bíró Blanka (FTC), Bukovszky Anna (Vác), Szemerey Zsófi (Mosonmagyaróvár)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri ETO), Töpfner Alexandra (Debreceni VSC)
Jobbátlövők: Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (FTC), Papp Nikoletta (Gloria Buzau – Románia)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (FTC), Vámos Petra (Debreceni VSC)
Beállók: Bordás Réka (FTC), Füzi-Tóvizi Petra (Debreceni VSC), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda), Kuczora Csenge (Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győr)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–KAMERUN MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik