Labdarúgás: a hibázó magyar asszisztens az év embere lett

Vágólapra másolva!
2013.01.16. 11:24
A tekintélyes brit szaklap, a World Soccer év végi ankétján a magyar asszisztens, Vad II István is bekerült ama nyolc személyiség közé, akik a leginkább formálták a labdarúgást 2012-ben.

A szaklap januári számában a főszerkesztő, Gavin Hamilton úgy fogalmaz: „talán váratlan jelölt” a magyar asszisztens, mindazonáltal azzal, hogy gólbíróként nem érzékelte az ukrán Marko Devics gólját az angolok elleni nyári Európa-bajnoki mérkőzésen, akaratlanul is „döntően befolyásolta a gólvonal-technológia körüli vitát”.

Mint ismert, miközben a Michel Platini elnök fémjelezte UEFA kitart az öt játékvezetős rendszer mellett, a FIFA – az ügyben az utóbbi években pálfordulást bemutató Sepp Blatter elnök teljes támogatásával – az Európa-bajnokság után véglegesen letette a garast a gólvonal-technológia alkalmazása mellett, a klubvilágbajnokságon ki is próbálták.

Vad II István mellett az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává kinevezett Roy Hodgson, a Chelsea-t BL-diadalra vezető Didier Drogba, az olimpiai döntőt két góljával eldöntő mexikói Oribe Peralta, a Corinthianst góljaival Libertadores-kupa-győzelemhez segítő brazil támadó, Emerson Sheik, az első francia bajnoki címét szerző Montpellier elnöke, Louis Nicollin, Zambia Afrika-kupa-győztes válogatottjának szövetségi kapitánya, Hervé Renard, valamint Michael J. Garcia, a FIFA berkein belüli korrupciógyanús eseteket vizsgáló amerikai ügyvéd alkotja 2012 embereinek csapatát.

Mint arról korábban beszámoltunk, a World Soccer hagyományos ankétján Lionel Messi lett az év labdarúgója, Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány az év edzője, a spanyol válogatott pedig az év csapata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik