Nemzetisport.hu 2013.01.16 12:53 Frissítve: 2015.03.26 12:16

Játékvezetés: Collina szerint Vad II a hibahatáron belül tévedett

Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának instruktora a Magyar Labdarúgás Fórumán elmondta, az ukrán–angol Eb-mérkőzésen 2.2 centiméterrel haladt át a labda a gólvonalon az ukránok meg nem adott góljánál.

Na, ennyivel volt bent! (Fotó: MTI, Földi Imre)

A szakember elmondása szerint ezt a teniszben is használt sólyomszem technológiával határozták meg, amelynek hibahatára 3 centi, tehát a magyar játékvezetői csapat és Vad II István ezen belül tévedett.

Collina hozzátette, a hiba oka, hogy rossz helyzetben állt a gólvonali játékvezető, ezért új instrukciókat kell adniuk a bíróknak. A korábbi neves bíró látványos videókkal is illusztrálta előadását, és a gólvonali játékvezető fontosságát.

Az előadáson elhangzott: a következő szezonban már az NB I-ben is bevezetik az öt játékvezetős rendszert. Ezt Csányi Sándor MLSZ-elnök is megerősítette.

„A rendszer a tavalyi Európa-bajnokságra vált megfelelővé, így az UEFA 53 tagországa közül már bármelyik bevezetheti, és szép sorban be is fogja vezetni" – mondta Collina, kifejtve: a legfrissebb változtatás, hogy az alapvonali bíró helyettesítheti majd a vezetőbírót, ha utóbbi esetleg megsérül a meccs közben.

Hibájával az év emberei közé került:  Vad II István a gólvonal-technológia ügyében fontos szolgálatot tett a világfutballnak a World Soccer szerint.

 

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.