Játékvezetés: Collina szerint Vad II a hibahatáron belül tévedett

Vágólapra másolva!
2013.01.16. 12:53
null
Na, ennyivel volt bent! (Fotó: MTI, Földi Imre)
Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának instruktora a Magyar Labdarúgás Fórumán elmondta, az ukrán–angol Eb-mérkőzésen 2.2 centiméterrel haladt át a labda a gólvonalon az ukránok meg nem adott góljánál.

A szakember elmondása szerint ezt a teniszben is használt sólyomszem technológiával határozták meg, amelynek hibahatára 3 centi, tehát a magyar játékvezetői csapat és Vad II István ezen belül tévedett.

Collina hozzátette, a hiba oka, hogy rossz helyzetben állt a gólvonali játékvezető, ezért új instrukciókat kell adniuk a bíróknak. A korábbi neves bíró látványos videókkal is illusztrálta előadását, és a gólvonali játékvezető fontosságát.

Az előadáson elhangzott: a következő szezonban már az NB I-ben is bevezetik az öt játékvezetős rendszert. Ezt Csányi Sándor MLSZ-elnök is megerősítette.

„A rendszer a tavalyi Európa-bajnokságra vált megfelelővé, így az UEFA 53 tagországa közül már bármelyik bevezetheti, és szép sorban be is fogja vezetni" – mondta Collina, kifejtve: a legfrissebb változtatás, hogy az alapvonali bíró helyettesítheti majd a vezetőbírót, ha utóbbi esetleg megsérül a meccs közben.

Hibájával az év emberei közé került: Vad II István a gólvonal-technológia ügyében fontos szolgálatot tett a világfutballnak a World Soccer szerint.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik