M. M.
2022.12.05 12:49 Frissítve: 2022.12.06 12:33

Labdarúgás: megvan Cristiano Ronaldo új csapata – sajtóhír

A Marca újságírója, José Félix Díaz információi alapján Cristiano Ronaldo az al-Nasszr csapatában folytatja pályafutását, amelyben a világ legjobban fizetett játékosa lesz évi 200 millió eurós fizetésével.

A Marca szerint Ronaldo a szaúdi klubnál folytatja a pályafutását (Fotó: AFP)

 


Manchester United: Elárult a klub – Cristiano Ronaldo
MU: Ronaldo szerint szégyen, hogy felfüggesztették, amiért megtagadta a játékot
Vb 2022: Ha ez megtörténik, befejezem a futballt – Ronaldo
Cristiano Ronaldo: A Manchester United csak kullog a világ után
MU: Ha nem provokálnak, beálltam volna három percre is – Ronaldo; íme, a teljes interjú!

A Marca szerint a szabadon igazolható Cristiano Ronaldo január 1-jétől a szaúdi al-Nasszr csapatának játékosa lesz. Néhány nappal korábban szintén a Marca információi alapján megírtuk, hogy a portugál támadó egy két és fél éves szerződésről szóló ajánlatot kapott a szaúdi klubtól, amely évi 200 millió eurós fizetést ajánlott neki.

A portugál már a nyáron kifejezte távozási szándékát a Manchester Unitednél annak reményében, hogy egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatban játszhat, de nem kapkodtak érte az európai élklubok, Erik ten Hagnál, az MU menedzserénél pedig nem számított alapembernek, s előbb személyes okokra hivatkozva nem vett részt a csapat nyári edzőtáborában, majd a Rayo Vallecano elleni felkészülési mérkőzésen a félidőben lecserélt sztár még a lefújás előtt elhagyta az Old Traffordot.

Októberben megtagadta a játékot a Tottenham elleni bajnokin, ami miatt a klub három napra felfüggesztette, s nem volt a Chelsea elleni mérkőzésre nevezett keretben. Ezt követően nagy vihart kavart interjút adott Piers Morgannek, s többek között azt mondta, a Manchester United elárulta őt.

Az interjút követően a Manchester United felbontotta a játékos szerződését

A Manchesterben heti 500 ezer fontot kereső ötszörös aranylabdás fizetési igényei túl magasnak bizonyultak európai és MLS-klubok számára is. Az al-Nasszr csapatában Rudi Garcia lehet az edzője, aki korábban a Lille, a Marseille, a Lyon, és az AS Roma edzője is volt, és olyan csapattársai lehetnek, mint David Ospina, vagy a kameruni válogatottban a világbajnokságon is remekül teljesítő Vincent Aboubakar. 

Az al-Nasszr jelenleg a második helyen áll a szaúdi bajnokságban, ahonnan csak a bajnok kvalifikál az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmeire.

2023.02.06 22:51:16

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A nézőtéri magyargyalázás tűrhetetlenségét talán kevésbé vitatják, a mérkőzésmegszakítás mint megoldás viszont valószínűleg rövidesen a süllyesztőbe kerül, felülírják bizonyos anyagi érdekek. Konkrétan a találkozók tévéközvetítésének kérdése, a jogdíjtulajdonos ugyanis egyértelműen károsultnak nyilvánította magát, és alig burkoltan megfenyegette az érintetteket: a gyakorlat folytatása esetén újratárgyalják a feltételeket.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.