Koronavírus: Dubaiban ragadt a volt magyar szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2020.03.23. 07:45
null
Matthäus 16 éve Budapesten él, de most nem térhet haza (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatt nem tud hazatérni Budapestre Lothar Matthäus, a németek világ- és Európa-bajnok labdarúgója, aki így Dubaiban maradt családjával, miközben a Németországban maradt édesanyjáért aggódik.

 

Az 59 éves exfutballista orosz feleségével együtt Dubaiban nyaralt, és egyelőre nem tudni, hogy mikor hagyhatja el a közel-keleti várost.

„Nem tudok Budapestre utazni, pedig tizenhat éve már ott lakom. A magyarok lezárták a határt mindenki előtt, akinek nincs magyar útlevele, így nem tudok belépni az országba. A feleségemnek viszont Németországba körülményes bejutnia, mivel nincs EU-útlevele, így a második otthonomba, Münchenbe sem mehetünk” – mondta a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Sportbuzzer portálnak.

A 150-szeres válogatott játékos közölte, mivel a magyar- és németországi járatokat leállították Dubaiból, leginkább már csak magángép jöhetne szóba, de már csak azért sem erőltetik az utazást, mert riasztó híreket kapnak a járvány sújtotta Németországból.

„Egyelőre itt maradunk, mert jelenleg nagyobb biztonságban érezzük magunkat Dubaiban – tette hozzá Matthäus.

A korábbi aranylabdás labdarúgó elárulta, nem tart attól, hogy hamarosan bezárják a szállodát, ahol tartózkodik a családjával, de a családja és a barátai nagyon hiányoznak neki.

„Édesanyám nyolcvankilenc éves és a szülővárosomban, Herzogenaurachban él nagyjából teljes elszigeteltségben, és csak nagyon ritkán lép ki otthonról. A bátyám is ott él tőle nem messze – igaz, ő is elég visszavonultan –, de szerencsére édesanyánk nincs egyedül – fogalmazott Matthäus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik