Játékossors: 3 éve visszavonult, hogy zenéljen, most visszatér az olasz válogatott

Vágólapra másolva!
2020.01.03. 07:09
null
Osvaldo korábban a Juventust is megjárta (Fotó: AFP)
„Inkább a sör, mint a pénz” – nyilatkozta 2016-os visszavonulása után a 14-szeres olasz válogatott Pablo Daniel Osvaldo, aki 33 esztendősen a visszatérés mellett döntött. Az Argentínában született támadó egyéves megállapodást kötött a Banfielddal. 

 

Már szeptemberben is lehetett híreket hallani arról, hogy a híresen lezser életet élő Dani Osvaldo visszatérhet a futballpályára, igaz, akkor egy másik nem feltétlen szentéletű argentin csatár, egy bizonyos Diego Maradona hívó szaváról volt szó: a világbajnok által edzett Gimnasia megkereséséről írtak.

Az elmúlt időszakban a zenéléssel foglalkozó, még lemezt is kiadó csatárért végül a Gimnasia helyett egy másik helyi klub, a Banfield lett a befutó. A legutóbbi bajnoki idényt a 16. helyen záró csapat hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy egyéves megállapodást kötött Osvaldóval.

A szülővárosa, Lanús csapatában nevelkedő Osvaldo két szezont (2011–2013) húzott le az AS Romában, ahonnan 13 millió fontért a Southamptonhoz igazolt. A „szentek” többször kölcsönadták, többek között a Juventusnak és az Internek is, végül 2015-ben azért távozott az angol klubtól, mert összebalhézott José Fonte csapatkapitánnyal. Következő állomáshelye a Porto volt, majd a Boca Juniors, amely négy hónap után szerződést bontott vele, mivel dohányzott az öltözőben.

„Nem tudtam már tovább csinálni, pedig voltak ajánlataim Kínából és Bajnokok Ligájában szereplő kluboktól is – mondta 2017-ben a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban Osvaldo. – Elkezdtem megutálni, amit addig szerettem. A futball tiszteletet érdemel, de inkább a barbecue-t és a sört preferálom a pénz helyett.”

Úgy fest, vagy elege lett a grillezésből, vagy elfogyott a pénze…

Esetleg megjavult? Néhány hónapon belül megtudjuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik