Hollandia: Hiddink kapitány lenne, örülne egy kávénak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 14:20
A jelenleg szerződés nélkül lévő Guus Hiddink közvetítő útján a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) tudomására hozta, hogy a világbajnokság után kész átvenni Louis van Gaal szövetségi kapitányi munkáját az oranje élén.

„Ha a KNVB meghívná egy kávéra, szerintem gyorsan reagálna. Guus készen áll” – idézi az Algemeen Dagblad a szakember ügynökét.

Hiddink – aki az orosz Anzsi Mahacskalától nyáron történt távozása óta nem áll alkalmazásban – egyszer már volt a holland válogatott szövetségi kapitánya (1994–98), sőt később irányította a dél-koreai, az ausztrál, az orosz és a török nemzeti csapatot is.

Hollandiában úgy számolnak, hogy a jövő évi világbajnokság után a jelenlegi kapitány, Louis van Gaal visszavonul az edzősködéstől.

A holland szövetség szerdán közleményben jelezte, egyelőre nem foglalkozik az üggyel, és ha aktuálissá válik a váltás, akkor sem kapkodja el a következő kapitány kiválasztását. A közlemény úgy fogalmaz: mindenképpen holland és nagy tapasztalatú szakembert választanak – azaz Hiddink vélhetően benne lesz a kalapban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik