Hollandia: A világbajnokság előre meg volt rendezve – Louis van Gaal

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.05. 11:49
null
Van Gaalnak kilenc hónappal később is fáj az argentinok elleni vb-kudarc (Fotó: Getty Images)
Életműdíjat kapott Louis van Gaal, az Ajax, az FC Barcelona, a Bayern München, a Manchester United és a holland labdarúgó-válogatott egykori mestere a Holland Királyi Labdarúgó-szövetségtől (KNVB). Az Utrechtben rendezett díjátadó gálán a 72 éves szakvezetőt megkérdezték a 2022-es katari világbajnokság negyeddöntőjéről, melyen Hollandia vele a kispadon tizenegyesekkel maradt alul Argentínával szemben – ő pedig nem maradt adós a válasszal.

 

„Nem akarok sokat beszélni erről, de amikor látod, hogyan születtek az argentin gólok mondjuk a mieinkhez képest, valamint hogy az argentinok milyen viselkedést úsztak meg büntetlenül… Nos, olyankor azt gondolom, hogy ez az egész előre meg volt rendezve” – mondta Louis van Gaal, aki ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét. A legendás edzőt ezután megkérdezték, hogy egészen pontosan mit ért ez alatt, ő pedig nem kertelt.

„Pontosan úgy értem, ahogyan önök hallották. Hogy Messinek világbajnoknak kellett lennie? Igen, szerintem ez volt a terv lényege” – mondta a 72 éves szakember a holland közmédiának (NOS).

A legendás szakvezető a katari eseményeken kívül szót ejtett egészségi állapotáról is – Van Gaalt még 2020-ban diagnosztizálták agresszív prosztatarákkal.

„Csak a szokásos dolgokat tudom mondani ezzel kapcsolatban. Augusztus kilencedikén volt a legutóbbi műtétem, amelynek akadtak komplikációi. Nem akarok senkit a részletekkel untatni, a lényeg, hogy most már jól néz ki a dolog. Szeptember tizenkilencedikéig kell pihennem, utána megnézzük, hogy a műtét elérte-e a célját. Összességében jól érzem magam. Tehát nem arról van szó, hogy rosszul vagyok, hanem arról, hogy egyszerűen nem vagyok kondiban és zihálok, amikor lépcsőznöm kell. Ez két évvel ezelőtt még nem volt így, de most így van” – fogalmazott Van Gaal.

 

FRISSÍTÉS: VAN DIJK NEM ÉRT EGYET KORÁBBI MESTERÉVEL


A holland labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Virgil van Dijkot is megkérdezték Van Gaal nyilatkozatáról.


„Ma reggel hallottam, és erről nincs értelme többet beszélni. Ez az ő véleménye, és megvan a joga a saját véleményéhez. Én ezzel együtt nem értek vele egyet” fogalmazott Van Dijk

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik